Spitalul din Tg. Jiu e blocat și trimite bolnavii de Covid în stare gravă la Sibiu

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu caută spațiul pentru paturi noi la Secția ATI COVID. Din cauza lipsei locurilor la Secția ATI COVID, pacienții în stare gravă sunt transferați la alte unități medicale din țară. Recent, a fost nevoie ca unul dintre pacienții în stare gravă să fie transferat tocmai la Spitalul Județean din Sibiu.

Transferurile se fac fie cu ambulanța, fie cu elicopterul. De câteva luni de zile, toate locurile de la Secțiile ATI COVID sunt ocupate. Cele mai grave cazuri trebuie să aștepte eliberarea unui pat. Din păcate, paturile se eliberează de cele mai multe ori prin decesul pacientului. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu sunt ocupate toate cele 12 locuri, iar la Spitalul COVID din Cărbunești sunt ocupate toate cele 15 locuri.

La Spitalul Județean din Târgu Jiu se încearcă obținerea măcar a unui pat în plus la Secția ATI COVID. Nu cu spațiul sunt probleme, ci cu accesul la toate serviciile medicale și echipamentele specifice unei secții ATI.

În momentul de față 8 localități din Gorj sunt în scenariul roșu: Ciuperceni, Bumbești-Jiu, Novaci, Telești, Văgiulești, Târgu Jiu, Drăguțești și Motru. La Târgu Jiu, incidența este de 3,29 de cazuri COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile. La nivel de județ incidența este puțin peste 2.