Tânără din Craiova agresată de controlor în trenul spre București: M-a înghesuit într-un colț…


Un controlor de tren este cercetat penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului I Bucuresti, dupa ce, in noiembrie anul trecut, a agresat sexual o tanara care calatorea de la Craiova la Bucuresti, informeaza Gazeta de Sud.

CFR Calatori demarat o cercetare interna, iar comisia de ancheta a stabilit vinovatia acestuia ceea ce a dus la sanctionarea administrativa „in conformitate cu pervederile art. 248, (1), din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii republicata in anul 2011. In acelasi timp au fost dispuse masuri complementare pentru evitarea unor astfel de situatii similare“, au transmis reprezentantii CFR.

Gazeta de Sud a transmis o solicitare CFR Calatori legata de masurile luate de companie impotriva controlorului. Insa, CFR Calatori nu a dorit sa transmita cu exactitate sanctiunile si nici nu a precizat daca barbatul continua sau nu sa lucreze in cadrul companiei.

O solicitare similara catre Sectia Regionala de Politie Transporturi Bucuresti, a avut ca rezultat deschiderea dosarului penal pe numele barbatului, pe care l-au inaintat parchetului.

„Organele de cercetare penala din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Bucuresti – Biroul Investigatii Criminale, s-au sesizat din oficiu cu privire la evenimentul la care ati facut referire in solicitare si ulterior a fost primita si plangerea persoanei vatamate. Dosarul penal a fost inregistrat cu nr. 3779935/2022, iar al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului I Bucuresti sub nr. unic 1 1640/P/2022, in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de agresiunea sexuala, fapta prev. si ped. de art. 219 alin. (l) din Cod penal. Potrivit articolului 219 alin. (l) din Codul penal, infractiunea de agresiunea sexuala este pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi“, a precizat politia.

Tanara a povestit cum o calatorie cu trenul a devenit un cosmar, din cauza controlorului care a agresat-o sexual. Socata de cele intamplate, tanara a depus plangere la politie si spune ca isi doreste ca nicio alta fata sa nu mai treaca prin clipele oribile prin care a trecut ea.

„M-a intrebat unde merg (desi pe bilet scria foarte clar), daca fumez, daca am prieten si ce caut singura la Brasov (aceasta era destinatia finala). I-am raspuns politicos ca merg in interes de serviciu. Apoi s-a legat de legitimatia mea de student spunand ca stampila este falsa. Pana la urma a plecat si nu s-a mai intors. M-am gandit ca era plictisit si avea chef de vorba asa ca nu mi s-a parut nimic ciudat. Mi-am setat alarma telefonului sa ma trezeasca inainte sa ajung la Bucuresti si la scurt timp am adormit ….

In momentul in care a sunat alarma m-am trezit si am vazut ca trenul era oprit. Buimaca de somn, am sarit in picioare crezand ca am ajuns in gara. In acel moment, l-am vazut pe controlor in usa compartimentului. A venit spre mine si mi-a spus ca a venit sa ma trezeasca. M-am intins dupa bagaj, iar el m-a apucat de mana. M-a inghesuit spre geam si… (…)

Am incercat sa scap, dar ma tinea strans de mana. Imi spunea ca ‘mergem amandoi cu trenul la Brasov si petrecem o noapte impreuna’. Intre timp, trenul s-a pus in miscare (de fapt eram opriti la podul Basarab). Probabil si-a dat seama ca ajungem in curand in gara pentru ca, desi inca ma tinea de mana, repeta intruna sa ii dau adresa mea de Facebook. …. M-a agresat, m-a pupat pe gura, m-a lins pe fata, m-a inghesuit in geam de parca eram un obiect la dispozitia lui. Cel mai tragic este faptul ca parea asa natural si calm in tot ce facea incat sunt convinsa ca nu sunt prima lui victima“, a spus craioveanca.

Intreaga poveste, AICI.