Tanara dintr-o comuna din Olt condamnata la 18 ani de inchisoare, dupa ce si-a ucis fetita de 2 luni

Tânăra în vârstă de 26 de ani, de origine lituaniană, din comuna olteană Stoeneşti, care în urmă cu doi ani şi-a ucis fiica în vârstă de doar două luni, a fost condamnată de Tribunalul Olt la 18 ani de închisoare cu executare.

Femeia ajunsese la Stoeneşti, cu aproximativ o lună înainte de cumplita faptă, la locuinţa concubinului său, tatăl bebeluşului. La acea dată, bărbatul se afla la muncă în Anglia. Cei doi mai aveau un copil mai mare.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă, în după-amiaza zilei de 4 iunie 2020, fetiţa a fost zdruncinată zdravăn de mama sa.

„În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatei că în după amiaza zilei de 04.06.2020, în timp ce se afla la locuinţa sa din (…) sat Stoeneşti, (…), a exercitat acţiuni de violenţă asupra fiicei sale (…) Gabia (…), în vârstă de două luni, căreia i-a zdruncinat corpul, producându-i un hematom subdural prin lovirea creierului de oasele bazei craniului şi o fractură de coloană toracală prin hiperextensie la nivelul coloanei, respectiv prin comprimare toracală pe un plan/dungă dură, leziuni care au produs o insuficienţă cardio-respiratorie ce a condus la decesul victimei”, au reţinut anchetatorii.

Procurorii au mai constatat că nu era pentru prima dată când femeie o bătea pe fetiţa sa de doar două luni.

„Totodată, în sarcina inculpatei s – a reţinut că, în prealabil, la data de 14 mai 2020, la o zi după externarea victimei de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti (unde fusese internată cu un hematom la cap, despre care inculpata a declarat că se produsese la sfârşitul lunii aprilie 2020 prin căderea victimei din pat, în mod accidental, când era schimbată de pampers) din cauza faptului că victima plângea, aceasta s-a enervat şi a lovit cu palma în pieptul fiicei sale cu forţă şi de asemenea, a lovit-o pe victimă cu palma, cu forţă, la nivelul spatelui, provocându-i un număr de 25 de fracturi costale, fără să o transporte la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, care au necesitat pentru vindecare, un număr de 35-40 zile de îngrijiri medicale, fără să îi pună în primejdie viaţa”, se mai arată în rechizitoriu.

Femeia, care este deţinută la Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova, a fost găsită vinovată atât de tentativă de omor calificat, cât şi de omor calificat, primind o pedeapsă de 18 ani de închisoare cu executare.

Decizia magistraţilor Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.