Tg. Jiu intră, în sfâșit, în rândul lumii: Primăria își face compartiment pentru ridicări auto

Șoferii care își vor parca ilegal mașina la Târgu Jiu ar putea rămâne fără autovehicul. Primăria Târgu Jiu a luat decizia de a înființa un compartiment pentru ridicări, începând de anul viitor.

Compartimentul va funcționa în cadrul Servicului Parcări din Primăria Târgu Jiu, care gestionează atât parcările publice de pe raza municipiului, cât și parcările de reședință, din cartiere. În parcările publice din oraș sunt sunt în jur de 300 de locuri de parcare. În parcările de reședință însă, situația este cu totul alta.

Municipalitatea a concensionat în ultimii ani câteva mii de locuri de parcare pentru care taxa este de 120 de lei pe an. Interesant este că beneficiarul este obligat să achite integral taxa pentru un loc de parcare de reședință, chiar de la începutul anului. În schimb, va primi un tichet și posibilitatea de a folosi locul de parcare 24 de ore din 24. Cel puțin teoretic.

Nu are cine să ridice mașinile parcate ilegal

În ciuda faptului că achită încă de la începutul anului taxa pentru un loc în parcarea de reședință, un șofer nu are garanția că nu îi este ocupat locul. Astfel, dacă își găsește locul de parcare ocupat de un alt autovehicul, singura soluție este de a suna la dispeceratul Poliției Locale Târgu Jiu și de a cere ajutor. Nici Poliția Locală nu are prea multe instrumente la îndemână pentru a elibera locul.

Este căutat proprietarul mașinii, iar, dacă nu este găsit, îi este lăsată o invitație pe parbriz. Practic, locul de parcare rămâne blocat în continuare, în lipsa unui compartiment pentru ridicări auto. Potrivit Primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, în bugetul pentru anul 2021 vor fi prevăzute fonduri și pentru achiziția unei mașini pentru ridicări auto.

Au avut o mașină de ridicări auto, dar foarte veche

O astfel de mașină a existat în trecut și a fost folosită de către un serviciu care funcționa în cadrul Transloc,compania de transport public din municipiu. Aici erau transportate și mașinile ridicate de pe domeniul public sau parcate ilegal în parcările de reședință.

Autoritățile mai iau în calcul ca de anul viitor să modifice și regulamentul de utilizare a locurilor de parcare în parcările de reședință, pentru ca acestea să poată fi folosite și de alți conducători auto, nu doar de concesionari. Acest lucru ar putea genera nemulțumiri și chiar conflicte între șoferi. Primăria tot încearcă să construiască de mai mulți ani două mari parcări cu sau fără plată în Piața Centrală din Târgu Jiu. Mai este disponibilă, dar nu folosită tot timpul, parcarea subterană de la noul Stadion Municipal.