Tot mai multi olteni ajung la spital muscati de capuse. DSP Olt trage un semnal de alarma

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt trage un semnal de alarmă asupra pericolului reprezentat, o dată cu temperaturile fluctuante înregistrate în aceste zile, de căpușe. Deja mai multe persoane au căzut victime acestora. Înțepătura de căpușă generează o boală infecțioasă, Borrelioza.

De la începutul anului, 11 persoane din Olt s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slatina și la Spitalul Municipal Caracal cu înțepături provocate de căpușe.

În cadrul măsurilor de prevenire a expunerii la căpușă, specialiștii recomandă populației să evite zonele cu iarbă și arbuști, păduri, în care expunerea la căpușe este foarte
mare.

În situația în care există acest risc de expunere, se recomandă purtarea unor haine deschise la culoare, pentru a face cât mai ușor vizibile insectele, inclusiv căpușele, aplicarea de spray-uri împotriva insectelor, verificarea atentă a hainelor, bagajelor și a corpului la întoarcerea din drumeții.

Se mai recomandă verificarea și protejarea și a animalelor de companie cu produse recomandate de medicul veterinar, împotriva insectelor, inclusiv a căpușelor.

„Creșterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpușe este favorizată de schimbările  climatice (fluctuații de temperatura, precipitații abundente etc.) și vegetație”, atrag atenția reprezentanții DSP Olt.

Înțepătura de căpușă generează Borrelioza, o boală infecțioasă având ca agent etiologic o spirocheta.