Totul pana la bautura: Oamenii strazii din Tg. Jiu nu vor sa stea in casa pusă la dispozitie de primarie ca n-au voie să bea!

Persoanele fără adăpost din Târgu Jiu preferă să înghețe de frig decât să se interneze în Casa „Iris”, unde nu au voie să consume alcool, anunță Gazeta de Sud.

De câteva zile, polițiștii locali fac razii în fiecare noapte, dar verifică și pe parcursul zilei zonele unde stau de regulă persoane fără adăpost. Din păcate, mulți refuză internarea la Casa „Iris”, singurul adăpost pentru oamenii străzii din Târgu Jiu, având în vedere că aici trebuie să aibă o anumită conduită și să respecte regulile impuse de instituția respectivă. Între acestea se află și interdicția în ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice în incinta Casei „Iris”.

”Din păcate, o parte a dumnealor a refuzat internarea la Casa „Iris” pe motiv că nu pot să consume acolo băuturi alcoolice și asta este o mare problemă pentru o parte dintre ei. Noi trebuie să ne facem datoria și să îi îndrumăm către adăposturi și locuri călduțe. Unii sunt trimiși către domiciliu, iar alții către Casa „Iris”, unde au la dispoziție ce le trebuie”, a declarat Florin Băluță, șeful Poliției Locale Târgu Jiu.

Casa „Iris” din Târgu Jiu dispune de 32 de locuri, 16 pentru femei și 16 pentru bărbați. La nevoie, numărul de paturi poate fi suplimentat.