Trafic restricţionat între judeţele Vâlcea şi Olt: Un pod vechi de 120 de ani se prabuseste sub ochii autoritatilor

Traficul rutier este restricţionat între judeţele Olt şi Vâlcea, în zona podului de pe râul Olt, situat pe drumul naţional DN 67 B, după ce, noaptea trecută, pasarela pietonală s-a desprins pe 30 de metri. Drumul leaglă oraşul Drăgăşani (Vâlcea) de comuna Verguleasa (Olt).

Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat că este vorba despre un pod construit în 1901 şi extins în anii ’60. O comisie formată din reprezentanţi ai Companiei de Drumuri se va deplasa, în teren, în cursul zilei pentru a stabili ce alte măsuri vor fi luate.

„La 11 avem o întâlnire acolo, cu reprezentanţi de la DRDP şi de la SDN Vâlcea. Problema este în Vâlcea, nu în judeţul Olt, dar suntem şi noi afectaţi. Este vorba de traficul local pe DN 67B. Podul vechi construit în 1901, în lungime de 400 de metri, lăţime şapte metri, parte carosabilă, cu un metru trotuarele stânga şi dreapta, a fost extins şi lăţit, în 1964-1965. Cred că acea extindere de atunci s-a prăbuşit. Până când vom face o expertiză pe partea de siguranţă a circulaţiei, traficul rutier este restricţionat. Se circulă, alternativ, pe o bandă şi jumătate. Urmează să vedem ce măsuri vom lua, în zilele următoare”, a declarat Motorga.

De noaptea trecută, s-a luat măsura restricționării circulației auto și pietonale pe o lungime de 50 metri în zona afectată, fiind instituită semnalizare rutieră corespunzătoare prin indicatoare rutiere și balize luminoase.

„Circulația rutieră se va desfășura pe un sens alternativ, dirijată prin indicatoare rutiere care reglementează prioritatea de trecere”, transmite IPJ Vâlcea.

În cazul în care traficul s-ar închide pe acest pod, rutele alternative sunt de minimum 50 de kilometri.