Tragedie in Defileul Jiului: O stanca s-a desprins si a omorat un sofer!

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au explicat, duminică, cum a fost posibil accidentul incredibil de pe Defileul Jiului, unde o bucată de stâncă a căzut peste o mașină aflată în mers, a străpuns caroseria și l-a omorât pe loc pe șofer.

Nefericitul șofer avea 56 de ani, era din Giurgiu și conducea pe DN 66 Defileul Jiului, din direcţia Petroşani-Târgu-Jiu.

Iată explicațiile oficialităților:

„Zona in care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălţime foarte mare, dintr-o zona cu torenţi, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanţi. Permanent facem verificări în zonă şi îndepărtăm stâncile şi copacii care prezintă risc de prăbuşire. Zona are şi semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de până acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situaţia a fost una total impredictibilă”, notează sursa citată.
În autoturism se mai aflau alte trei persoane, care nu au suferit leziuni.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului.

Ccirculaţia rutieră a fost reluată în condiţii normale. Drumul a fost degajat atât de bolovanul, cât şi de pietrele căzute de pe versant.