Tragedie în Dolj: Doi copii s-au înecat într-un lac încercând să recupereze o minge!

Doi minori, de 9 și 11 ani, din Răcarii de Sus, au murit azi noapte, după ce au căzut într-un lac din extravilanul localității.

Polițiștii din Filiasi împreună cu părinții minorilor i-au identificat și scos din helesteul care aparține unui tânăr de 22 de ani, din Filiasi, pe cei doi copii.

Copiii s ar fi jucat cu o minge, care ar fi căzut în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea și ar fi căzut, iar celălalt ar fi încercat săși salveze prietenul, dar a căzut și el.

Heleșteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată și este prevăzut cu indicatoare de avertizare.

De asemenea, la fața locului au fost prezenți si reprezentanți ai ISU Dolj (un echipaj SMURD și o autospecială de pompieri) precum și o autospecială de ambulanță, care au efectuat manevre de resuscitare a celor doi minori.

Manevrele de resuscitare efectuate au fost din păcate, fără rezultat, fiind declarat în cursul nopții trecute decesul celor 2 minori.
În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico legale în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.