Trei gorjeni au țepuit peste o mie de oameni cu locuri de muncă false. Metoda prin care le-au luat banii

Trei bărbați au folosit 1.000 de cărți de identitate, obținute de la persoane cărora le promiteau angajarea în străinătate, ca să obțină bonusuri de bun venti pe o platformă de jocuri de noroc. Potrivit IPJ Constanța, polițiștii BCCO, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat o acțiune în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit faptul că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani, din Motru, județul Gorj, au pus în aplicare o schemă de obținere a unor venituri de pe o platformă online de jocuri de noroc. Astfel, cei trei au postat anunțuri că oferă locuri de muncă în Germania, pe această cale obținând fotografii cu documentele de identitate ale persoanelor interesate.

Ulterior, aceștia foloseau documentele de identitate, obținute în mod fraudulos, pentru a deschide conturi de pariuri pe platforma online de jocuri de noroc, întrucât la deschiderea contului primeau un bonus de bun venit, în cuantum de până la 1.200 de lei. Bărbații jucau suma de bani până la un anumit moment, când reușeau să obțină câștiguri importante din aceste bonusuri.

Cei trei ar fi reușit să obțină în mod fraudulos aproximativ 1.000 de documente de identitate.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că aceștia au falsificat documente de identitate, în format electronic, cu care au reușit, de asemenea, să deschidă conturi pe platformă.

Polițiștii au făcut marți cinci percheziții domiciliare, dintre care 4 în municipiul Motru, județul Gorj, și unul în municipiul Constanța, fiind identificate mai multe sisteme informatice (telefoane, laptopuri), cu care cei 3 săvârșeau infracțiunile. Cei trei bărbați au fost reținuți, urmând ca miercuri să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.