Turismul în Gorj: Cabană construită cu şapte muncitori „la negru“, în Rânca

Șapte muncitori, fără forme legale de angajare, au fost depistaţi luni, lucrând pentru un angajator persoană fizică la construirea unei pensiuni din stațiunea Rânca.

Cele şapte persoane care lucrau fără forme legale au fost descoperite în timpul unui control inopinat efectuat de către inspectorii de muncă, cu sprijinul Plutonului de Jandarmi Novaci.

Angajatorul a fost sancționat de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu o amendă în valoare de 140.000 de lei, conform articolului 260, alineatul 1, litera e, din Legea nr. 53/2003, Codul Muncii: „Primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, potrivit art. 16 alin. (1), se sancţionează cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană astfel identificată“.

La asta se adaugă o altă amendă în cuantum de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție. De altfel, angajatorul a mai fost sancționat cu un avertisment pentru lipsa instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

De asemenea, instituția continuă verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a contaminării cu noul coronavirus. Astăzi sunt efectuate, concomitent, controale în șapte localități din județul Gorj.