„U“ Craiova – CFR Cluj / Ardelenii ameninţă cu neprezentarea! Rotaru e liniştit: „Pierd cu 3-0!“

Nici nu s-au „răcit“ bine polemicile legate de meciul nejucat cu Astra, că Universitatea Craiova este târâtă într-un alt scandal, de data aceasta de CFR Cluj. Gruparea ardeleană ameninţă că nu se prezintă la meciul din această seară, de teamă că alb-albaştrii nu şi-ar fi făcut testele pentru noul coronavirus.

Bogdan Mara: Ne e frică să intrăm în contact cu cei de la Craiova!

„Să vedem dacă se va disputa această finală. Toată echipa și toți jucătorii noștri se gândesc să nu se prezinte în această seară și să nu disputăm acest meci. Toată echipa e speriată de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și le e frică să ia contact cu cei din echipa Craiovei. Faptul că la Craiova au fost descoperite trei cazuri de COVID și trei cazuri care au foarte mare legătură cu echipa. Vorbim de preparator fizic, de antrenor secund, de team manager. Protocolul a stabilit că în cazul unui caz de COVID, jucătorii să fie testați la 7 zile. Așa cum a fost la CFR, la Dinamo, Petrolul, Botoșani, Astra. Toate aceste echipe, DSP-urile din orașele respective au respectat acest protocol și nu le-au dat dreptul să se antreneze. Noi am stat 10 zile fără să ne antrenăm și am retestat 10 zile. Ultima testare a fost pe 24 iulie. Suntem în 3 august. Socotiți câte zile sunt. Conform protocolului trebuiau testați la 7 zile și să vedem rezultatele. Craiova e în altă țară, nu e în România? Acest protocol e clar, e stabilit de Ministerul Sănătății, FRF, LPF. Echipele trebuie testate la 7 zile.

Cum se poate ca DSP Dolj să dea o altă adresă și să le dea drept imediat de antrenament, în care să se spună că acele cazuri nu legătură cu echipa? Gândiți-vă prin ce traume au trăit jucătorii noștri, cât au stat prin spitale. Am făcut 3 testări și au ieșit negativ cei 12. Ne e frică să intrăm în contact cu cei de la Craiova! Nu ne-au arătat că sunt testați la zi și nu există niciun risc. Luăm în calcul să facem plângere penală împotriva DSP Dolj, s-au încălcat niște lucruri evidente. Nu poate DSP Dolj să fie altfel decât DSP-urile din toată țara. Ei, la 2 zile după cazurile de COVID, au jucat, s-au antrenat normal. Deci nu poți spune că preparatorul fizic sau antrenorul secund nu e în contact cu echipa“, a declarat directorul sportiv al celor de la CFR Cluj, Bogdan Mara, la Pro X.

Mihai Rotaru: Trebuia să staţi 14 zile în carantină! De ce nu staţi?

În replică, Mihai Rotaru, unul dintre acţionarii Universităţii Craiova, l-a contrat pe Bogdan Mara, amintindu-le clujenilor că nu au respectat întocmai protocolul anti Covid.

„Habar nu am când le-am făcut! O să mă uit. Conform protocolului trebuia să staţi 14 zile în carantină! De ce nu staţi? Dinamo de ce a stat şi voi nu aţi stat? Sunt obligaţi să îşi facă testele azi, avem adresa de la LPF. Ei şi-au facut testele lunea trecută la 8:30, la 9:30 a plecat ambulanta, de atunci nu şi-au mai făcut niciun test“, a spus Mihai Rotaru.
„Dacă nu vor să vină, nu e nimic. Îi aşteptăm după meci să sărbătorim! Puteam să jucăm şi duminică, şi sâmbătă, şi luni. Dacă aveţi o problemă cu DSP, adresaţi-vă lor, nu Universităţii Craiova“, a completat Mihai Rotaru.

Citeşte şi: Universitatea Craiova – CFR Cluj / Fiţi „lei“ cu adevărat! Avem un titlu de luat!