Un fost angajat al lui Doldurea a povestit în presa centrală ilegalitățile de la Crevedia: „Amestecau gaz între cisterne ca să vândă pentru maşini”

Un colaborator al lui Ionuț Doldurea a dezvăluit pentru Antena 3 CNN cum angajații acestuia ar fi combinat gazul de butelie cu propan, fix în stația de la Crevedia, pentru a-l vinde mai apoi ca fiind GPL pentru mașini, la preț de 3 ori mai mare.

Acesta spune că gazele erau combinate noaptea, în cisterne, sâmbăta sau duminica, asta în condițiile în care gazul de butelie are un preț de 0,7-0,8 lei/l, iar GPL-ul un preț de peste 3 lei. Gazul amestecat era astfel vândut la un preț triplu.

Colaborator: Gazul nu mergea în butelii pentru populație. De aia amestecau! Nu au alt motiv pentru care să amestece gazul dintr-una în alta!

Reporter: Deci, ce îmi spuneți? Ei lua gazul pentru populație și îl foloseau pe post de gaz GPL, îl vindeau ca GPL?

Colaborator: Da, ca fiind GPL. Pentru că gazul pentru populație are cifra octanică foarte mică, mai mult butan decât propan. Ca să vinzi la mașină, nu poți să vinzi gaz de butelie, de populație, amesteci cu un gaz mai puternic, cu propan mai mult. Ei făceau amestecul ăsta între cisterne.

Reporter: Dar dumneavoastră de unde știați de filiera asta?

Colaborator: Eu am aflat de ea pentru că am lucrat cu ei. În parcarea aia descărcau dintr-o cisternă în alta. Ei tot timpul descărcau, ei descărcau noaptea. Făceau mai mult sâmbăta și duminica. Vedeți că treaba asta (explozia, n.red.) a fost sâmbăta! Sâmbăta și duminica, atunci când nu sunt ISCTR-urile, nu sunt controale.

Reporter: Practic, încercau cumva să facă transportul și mutarea?

Colaborator: Da, sâmbăta și duminica seara. De ce? Pentru că nu se vede!

Reporter: Oare primarul din Crevedia știa?

Colaborator: Nu, nu știe nimeni. Numai ei, patronii și ăia din depozit.

Colaborator: Ce prețuri au? Au sub un leu, 70 – 80 de bani.

Reporter: Și GPL?

Colaborator: Vindeau cu 3 lei, 3,3 lei.

Reporter: Deci, dacă s-ar face acum o verificare în cisternele lor, ăla nu ar fi GPL 100%…

Colaborator: Aaa, nu, e băgat și aragaz, vă dați seama, gaz de populație.