Un nou caz de coruptie in Olt: Trafic de influenţă pentru preschimbarea unui permis de conducere!

Doi bărbaţi din judeţul Olt au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile după ce au cerut şi primit mai multe sume de bani de la un alt bărbat, căruia i-au promis că vor interveni pe lângă lucrătorii de la Permise pentru preschimbarea unui permis de conducere provizoriu din Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul Olt, este vorba despre doi tâneri în vârstă de 39 de ani şi, respectiv, 37 de ani, unul din Slatina şi celălalt din Sârbii Măgura.

Anchetatorii susţin că în luna aprilie 2019, denunţătorul I.L. i-a remis bărbatului de 39 de ani sumele de 6.000 euro şi 3.500 euro, pe care acesta i le-a dat celui de-al doilea inculpat,  în vârstă de 37 de ani, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul SPCRPCIV Olt.

I.L. spera ca prin acest demers să preschimbe un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc (în schimbul sumei de 3.500 euro), iar fiul acestuia să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere (contra sumei de 6000 euro).

Cei doi tineri sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la traficul de influenţă.