Un nou lot de tramvaie a sosit in Craiova. Vezi de cand vor intra pe trasee

Primărița Craivei, Lia Olguța Vasilescu, anunță că duminică dimineața au ajuns în depozitul RAT încă 3 noi tramvaie, din tranșa celor 17 achiziționate de la compania poloneză PESA. Primul tramvai a ajuns la Craiova în decembrie, 2022.

„Noile tramvaie urmează a fi testate până la parcurgerea unei distanțe de 500 km fiecare, pe timpul nopților, să fie recepționate și înmatriculate, pentru a putea ieși pe trasee”, a informat Lia Olguța Vasilescu.

Ea a mai precizat că tramvaiele construite pentru Craiova au o lungime de 27 m, cu 58 de locuri pe scaune și capacitate de 218 locuri, spațiu pentru persoane cu dizabilități, sunt echipate cu sisteme de diagnosticare, aer condiționat, WiFi și prize USB, fiind modelul Twist, „cel mai modern proiect de tramvai al producătorului polonez PESA”.

Presa locală relata în decembrie că tramvaiele furnizate de PESA pentru Craiova sunt mai scurte cu nouă metri și mai scumpe cu peste 300.000 de euro decât cele fabricate de Astra Vagoane Călători Arad pentru Capitală.

Licitația pentru cele 17 tramvaie a  fost relansată pe 25 decembrie 2019, după ce precedentele tentative au eșuat.  Achiziţia tramvaielor pentru Craiova, dar şi pentru alte oraşe, a fost finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR), licitația fiind organizată de Ministerul Dezvoltării.