Un nou TEL DRUM… la societatea OLT DRUM. Oprescu, Marian si Postolache au fost denuntati la DNA!

O grupare infractionala initiata si constituita din presedintele Consiliului Judetean Olt, Oprescu Marius, directorul societatii OLT DRUM SA, Calin Marian si directorul societatii MINERALPORT SRL, Postolache Claudiu la care au aderat si celelalte persoane au capusat o societate a statului, in speta, SC Olt Drum SA.

Compania finantata din bani publici este utilizata pentru hemoragia financiara si prosperitatea firmelor capuse ale politicienilor pentru fraudarea bugetului de stat… Liga Dreptatii a declansat un razboi impotriva epidemiei de coruptie ce afecteaza de 30 de ani judetul Olt.

Impotriva persoanelor, gruparea infractionala condusa de Marius Oprescu, Presedintele Consiliului Judetean Olt, care continua sa confunde institutia Consiliului Judetean Olt cu propria gospodarie si afacere in detrimentul populatiei acestui judet iar pentru faptele de hotie nu au raspuns penal pana in prezent.

Acest lucru s-a intamplat pentru ca nicio autoritate a statului roman nu s-a sesizat, dar si pentru ca ei au detinut pana in prezent influenta la toate acele institutii si functionari de la Bucuresti.

Gruparea de interese si hotie este compusa din:

– Oprescu Marius, presedintele Consiliului Judetean Olt si presedinte al
Organizatiei PSD OLT;
– Calin Marian, director general al SC OLT DRUM SA, CUI 10881110
J28/288/1998, Str. Depozitelor, nr. 15, Slatina, Olt;
– Postolache Claudiu, director al SC MINERALPORT SRL, CUI 36526740,
J28/668/2016, Str. Traian, nr. 194, oras Piatra Olt, judetul Olt,
– Codin Marius Petrisor, actionar unic administrator al SC CFM INVESTITII,
J40/18052/2006, CUI 19180255, cu domiciliul in oras Piatra Olt, str. Florilor, nr. 17
(bloc ANL),
– Armanschi Alberto, presedinte al Consiliului de Administratie al SC OLT
DRUM SA,
– Buiculescu Ion, cenzor al SC OLT DRUM SRL.
– Mitroi Marius, membru al Consiliului de Administratie al SC OLT DRUM SA,
– Popa Ion, membru al Consiliului de Administratie al SC OLT DRUM SA director economic al SC OLT DRUM SA,
– Popescu Doru, director tehnic al SC OLT DRUM SA,

Si altor persoane necunoscute (complici ai celor sus mentionati) cu responsabilitati in cadrul acestor institutii, respective,CJ Olt si SC Olt Drum SA, pentru savarsirea infractiunilor de:
· Abuz in serviciu, fapta prev si ped de art. 297 cp,
· Conflict de interese, prev. si ped de art. 301 cp,
· Fals intelectual prev. si ped de art. 321 cp,
· Uz de fals, prev. si ped de art. 323 cp,
· Trafic de influenta, prev. si ped. De art.291 cp,
· Delapidare, prev. si ped. De art.295 cp,
· Evaziune fiscala fapta prev. si ped de Legea 241/2005,
· Spalarea banilor, fapta prev. si ped art. 268 cp
· Coroborat cu disp. Art. 12 alin.1 lit a si disp. Art. 13 din Legea 78/2000 repub,fapte savirsite prin initierea si constituirea unui grup infractional organizat fapta prev. si ped de art. 367 cp,infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie In fapt, prin prezentul anunt, probam savarsirea infractiunilor sus amintite prin date concrete si extrase din activitatea economica si contractuala a CJ Olt si, respectiv, SC OLT DRUM SRL.

In principiu, precizam ca SC OLT DRUM SA este o societate cu capital integral de stat, cu date de identificare J28/23 8/1998, CUI: 10881110, la care unic actionar este Consiliul Judetean Olt. Activitatea principala a societatii o constitute realizarea de: lucrari de constructii, drumuri si autostrazi. Alte activitati sunt: producerea si comercializarea produselor bituminoase, inchirieri de mijloace de transport si utilaje de constructii, lucrari de reparatii si intretinere drumuri si poduri.
SC OLT DRUM SA este condusa de catre un director general, un director economic, un director tehnic si un consiliu de administratie.

In 2013, la SC OLT DRUM SA a fost numit director general, Calin Marian din Bucuresti- indiciu al savarsirii infractiunii de trafic de influenta/abuz in serviciu de catre grupul infractional.
Acesta este, de fapt, din judetul Arges, fara nicio legatura directa cu judetul Olt. De profesie economist, Calin Marian a absolvit in 1997 Facultatea de Finante Banci, din cadrul Universitatii din Bucuresti, unde a fost coleg cu numitul Postolache Claudiu din Slatina, actualmente, directorul societatii MINERALPORT SRL.
Aceasta relatie de colegialitate si prietenie dintre cei doi a fost continuata si dupa absolvirea facultatii,materializata prin asocierea si colaborarea in multe firme comerciale – indiciu/dovada si fapta de initiere si constituire a grupului infractional.

Grupul infractional de la Olt DRUM

In anul 2008, Calin Marian infiinteaza alaturi de Postolache Claudiu firma CARPAT AGREGATE NATURALE SRL, societate cu date de identificare, J28/326/2008, CUI: 23555140, cu sediul in orasului Piatra Olt, din judetul Olt.
Obiectul de activitate al respectivei societati a constat in extractia si comercializarea balastului, afacere derulata pe raza localitatii Piatra Olt.
In acest sens au fost achizitionate mai multe terenuri in zona, in extravilanul localitatii cu scopul introducerii acestora in afacerea cu balast pusa la cale de cei doi complici. Directorul OLT DRUM SA, Calin Marian, chiar detine si el teren in zona, in Tarlaua 136, circa 43 ha, teren cu potential de exploatare a balastului, numai ca in CV-ul depus cu prilejul angajarii pe functia de director al OLT DRUM SA, Calin Marian a omis in mod intentionat sa precizeze orice colaborare avuta cu Postolache Claudiu, actualmente directorul MINERALPORT, in firma CARPAT AGREGATE NATURALE SRL.

Motivele sunt cat se poate de clare, deoarece angajarea lui Calin Marian la OLT DRUM SA s-a facut prin trafic de influenta, prin intermediul numitului Oprescu Marius, care la vremea respectiva ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt din partea Organizatiei PSD Olt.

Legatura dintre Oprescu Marius si Calin Marian din Bucuresti s-a realizat prin mijlocirea lui Postolache Claudiu – fapta de initiere si constituire a grupului infractional – intre cei doi existand o veche relatie de prietenie si colaborare in diverse firme.

Se stie ca Postolache Claudiu si Oprescu Marius au fost asociati in firmele FERMA VECHE SRL, cu date de identificare J28/452/2006, CUI: 18788727, cu sediul in Piatra Olt, judetul Olt, in firma SC SPORT CLUB FC PIATRA OLT SA, J28/350/2010,CUI: 27180272; cu sediul in Piatra Olt

De asemenea, Oprescu Marius a fost desemnat reprezentant legal al numitului Postolache Claudiu, in firma BALKAN AGREGATE GRUP SRL, cu date de identificare J28/512/2006, CUI: 18855397, cu sediul in Piatra-olt, judetul Olt.

In anul 2016, Oprescu Marius, asociatul numitului Postolache Claudiu, a devenit presedinte al Consiliului Judetean Olt, functie pe care o ocupa si in prezent, in urma scrutinului organizat in septembrie 2020.

La momentul numirii in functia de director general al societatii OLT DRUM SA,numitul Oprescu Marius ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Olt, atributiile de presedinte al Consiliului Judetean Olt au fost indeplinite la vremea respectiva de catre Paul Stanescu, in prezent senator si secretar general al PSD.

In perioada 2012- 2016, numitul Oprescu Marius a ocupat functia politica de prim-vicepresedinte al Organizatiei PSD Olt. Din 2016 si pana in prezent, Oprescu Marius detine si functia politica de presedinte al Organizatiei PSD Olt.

Cum a inceput delapidarea OLT DRUM

In acest context, intre cei trei complici, Oprescu Marius, Postolache Claudiu si Calin Marian, s-a creat o asociere in scopul delapidarii fondurilor publice din bugetul SC OLT DRUM SA – infractiune de delapidare- societate in care actionar unic este Consiliul Judetean Olt, catre firmele controlate de Postolache Claudiu.

In fapt, Postolache Claudiu controleaza mai multe firme prin interpusi, cea mai mare fiind la acest moment, firma MINERALPORT SRL, J28/668/2016, CUI 36526740, societate cu sediul in Piatra Olt, in care este angajat pe post de director. Firma il are actionar unic pe Postolache Constantin de 73 de ani, tatal numitului Postolache Claudiu. Introducerea lui Postolache Constantin in afacerile fiului sau a survenit ca urmare a unor probleme cu legea, fapte ilegale ce au constituit obiectul unui dosar instrumentat de DNA.

Postolache Claudiu a fost condamnat definitiv, in 2019, de Curtea de Apel Craiova prin admiterea apelului acestuia, la o pedeapsa de doar un an inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani (pedeapsa mica – indiciu rezonabil al coruptiei prin colaborarea locala cu magistratii,Mariana Mot, prietena PSD Olt, fiind judecator la Curtea de Apel Craiova si apoi secretar de stat la MJ – pentru savarsirea infractiunii de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.
Dosarul a fost finalizat si trimis in judecata la data de 16 octombrie 2017, potrivit comunicatului nr. 1044/VIII/3 din data de 08.11.2017 dat de DNA.

O alta societate controlata prin interpusi de Postolache Claudiu este si societatea CFM INVESTITII SRL, cu date de identificare J40/18052/2006, CUI: 19180255, cu sediul in Bucuresti, sector 5, Calea Rahovei, nr. 299, bl. 1, sc. A, et. 1, ap. 7.
Actionar unic in aceasta societate este numitul Codin Marius Petrisor din Piatra Olt, care locuieste intr-un bloc ANL, situat pe str. Florilor, nr. 17 din Piatra Olt, un angajat de-al numitului Postolache Claudiu, muncitor la balastiera din Piatra Olt.

Apartamentul din Bucuresti, de pe Calea Rahovei, la care este inregistrat sediul social al societatii CFM INVESTITII SRL, apartine numitului Calin Marian, numit director la OLT DRUM SA, fapt ce intareste supozitiile precizate de noi si anume faptul ca, intre cele trei persoane enumerate aici, exista o asociere de interese, in scopul delapidarii de fonduri publice.

In baza acestui scenariu “de lucru” (adica, de desfasurare a activitatii infractionale), incepand cu anul 2016, anul infiintarii societatii MINERALPORT SRL, aceasta societate incaseaza diverse sume de la SC OLT DRUM SA (colaborarea contractuala nu a fost aleasa intamplator este consecinta faptelor de coruptie initiate si sustinute de grupul infractional!).

Cat ia MINERALPORT de la OLT Drum:

– in 2016 suma de 97.992 lei;
– in 2017 suma de 596.054 lei;
– in 2018 suma de 2.149.540 lei;
– in 2019, suma de 7.780.562 lei;
– in 2020 suma de 2.824.602 lei.
TOTAL = 13.448.750 lei = 2.860.000 euro (la un curs mediu de 4,7 lei/euro)
OBSERVATIE : In anul 2019, SC OLT DRUM SA a avut un profit net de 12.490 lei iar SC Mineralport SRL un profit net de 4.822.866 lei.

In anul 2017 , SC OLT DRUM SA a avut o pierdere neta de 1.430.459 lei, iar in anul 2018 o pierdere neta de 919.642 lei.

Pierderile sunt consecinta managementului defectuos si intentionat, fapte de coruptie savarsite de catre Presedintele CJ Olt si de catre functionarii din subordine, in mod special a directorului SC Olt Drum SA.
In Raportul de activitate al OLT DRUM SA pe 2019 (document atasat la acest denunt) se mentioneaza faptul ca activitatea societatii s-a desfasurat doar in baza contractelor incheiate cu, in speta, Consiliul Judetean Olt privind intretinerea drumurilor judetene, fondurile fiind astfel asigurate de la Consiliul Judetean Olt.

Potrivit acestui raport, in 2019, SC OLT DRUM SA a realizat venituri totale in suma de 17.919.532 lei si cheltuieli in suma de 17.898.541 lei. Din aceste cheltuieli rezulta ca au fost decontate cheltuieli cu
salariatii in suma de 3.355.591 lei si achizitii de balast, in suma de 7.780.562 lei, de la MINERALPORT, restul cheltuielilor, in suma de 6.762.388, fiind utilizate in diverse scopuri: achizitia de carburant, deconturi de deplasare, asigurari, polite de asigurare la camioane, utilaje, viramente pentru consumul de energie, apa, bani de protocol, etc..Raportat la suma veniturilor totale, valoarea decontata firmei MINERALPORT SRL este extrem de mare, suma ce reprezinta aproape jumatate din suma veniturilor totale realizate in 2019 de societatea OLT DRUM SA.

Cumpara balast pentru a ingropa compania de stat in datorii

Totodata, raportat la lucrarile efectuate in 2019 de OLT DRUM SA, achizitionarea acestei materii prime (balast + sorturi minerale ) la valoarea si cantitatea declarata nu se justifica,(caz recent si similar instrumentat de DNA) totul reprezentand doar o metoda de a sifona bani publici din conturile OLT DRUM SA, pentru imbogatirea ilegala a membrilor grupului infractional aflati in spatele firmei MINERALPORT SRL (Marius Oprescu, Claudiu Postolache, Calin Marian si ceilalti).
De asemenea, facem precizarea ca in 2019, SC MINERALPORT SRL, in anul in care a livrat materia prima pentru CONSILIUL JUDETEAN OLT, in suma de 7.780.562 lei, a achizitionat marfa (balast), in suma de 4.346.592 lei, de la CFM INVESTITII SRL, firma controlata tot de Postolache Claudiu, prin interpusul Codin Marius Petrisor.
La data respectiva, societatea in cauza avea pe statul de plata doar trei angajati, iar obiectul de activitate principal al societatii era limitat doar la acordarea de consultanta pentru afaceri si management, conform CAEN nr.7022.

Din datele puse la dispozitie de ONRC OLT, urmare a declaratiilor model 3 nr. 91062 din 04.03.2020, rezulta ca abia din 2020, CFM INVESTITII a solicitat sa desfasoare activitati legate de „extractia pietrisului si nisipului -0812”, fapt care confirma si mai mult ideea ca in 2019, intre aceste societati s-au derulat schimburi fictive ilegale, raporturi care au declansat fapte infractionale in grup.

Pana la aceasta data, dupa cum reiese din aceste date informative, firma respectiva nu a platit redeventa la ANAF si nu a detinut licenta pentru a exploata resurse minerale conform legislatiei in vigoare, fapta de evaziune fiscal, iar competenta privind autorizarea si licenta revenea organului competent respectiv, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, organizata ca institutie publica de interes national, cu personalitate juridica, ordonator principal de credite, in subordinea Guvernului, in conformitate cu prev. art.54 din Legea Minelor, care presupunea stabilirea listei perimetrelor de exploatare , acordarea unei licente, concesionarea terenului in cauza, stabilit in aceste conditii si, nu in ultima instanta, stabilirea de taxe, redevente si tarife, ceea ce nu s/a
indeplinit si nu se cunoaste nici dupa aceea ce s/a intamplat in toata aceasta perioada de exploatare miniera.

In cauza organul de urmarire penala trebuie sa solicite atat faptuitorilor cat si organelor abilitate toate aceste documente ce atesta sau nu situatia din prezentul denunt.

OLT DRUM profit de 2.650 euro, gasca infractionala a lui Oprescu profit de un milion de euro

Astfel, ca urmare a acestor activitati infractionale, a fost prejudiciat grav, atat bugetul consolidat al statului, prin depuneri de cereri fictive, documente in baza carora s-au facut restituiri si rambursari de TVA – activitate infractionala de fals si uz de fals – sume solicitate de firma MINERALPORT SRL, in baza raporturilor fiscale
fictive cu firma CFM INVESTITII SRL, dar si bugetul CJ Olt (actionar unic al SC Olt drum SA).

Asadar, doar din aceste cateva date prezentate de catre noi se poate constata, fara dubiu, faptul ca SC OLT DRUM SA a pus “la bataie” toata baza materiala, toti angajatii (aprox 70) – au efectuat lucrarile contractate si,astfel, a realizat in 2019 un profit de 12.490 lei = 2.650 euro, iar SC Mineralport SRL cu un singur angajat doar a facturat si a incasat de la SC Olt Drum SA un profit net de 4.822.866 lei = peste 1 milion de euro!

Trebuie avut in vedere si faptul ca ne-am referit doar la anul 2019, ori, ”colaborarea” dintre cele doua societati, in acelasi stil (infractional!), este din septembrie 2016 (anul infiintarii SC Mineralport SRL). Alte aspecte care confirma faptele penale le precizam dupa cum urmeaza:

In anul 2017 SC OLT DRUM SA a contractat un credit de 500.000 lei, suma cu care a achitat facturi emise de catre SC Mineralport SRL;

In data de 9 aprilie 2019, in sedinta extraordinara, actionarul unic al SC Olt Drum SA, Consiliul Judetean Olt prin Marius Oprescu, a majorat capitalul social al SC OLT DRUM SA , cu suma de 2.000.000 lei, suma cu care s-au achitat facturi emise de catre SC Mineralport SRL;

In anul 2019, cu banii incasati de la SC OLT DRUM SA , SC Mineralport SRL a achizitionat, din Germania, cu plata pe loc, 10 basculante Arocs 4140K 8×4, sasiuri echipate cu suprastructura basculabila de 18 mc si 10 capete tractor Arocs 2045LS 4×2. (https://masinisiutilaje.ro/PLUTONUL-DE-COMMANDO-AL-CELOR-DE-LA-MINERALPORT-MERCEDES-BENZ-AROCS/)

Asadar, in timp ce SC OLT DRUM SA, se indatoreaza, executa lucrari, plateste 70 angajati, primeste 2.000.000 lei majorare de capital si nu reuseste sa faca profit, in schimb, SC Mineralport SRL, fara angajati, fara credite,factureaza, incaseaza imediat si prospera fulminant.

Toate aceste fapte sunt de natura a sensibiliza statul roman prin institutiile sale de forta pentru a trimite in judecata si a li se aplica sanctiunile si pedepsele prevazute de lege tuturor acestor faptuirori ce au supt bugetul locale si s/au imbogatit.
Insa ce magistrat poate sa reziste tentatiei de mita in aceste conditii?!

sursa: Liga Dreptatii