Un olimpic de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina a ramas fara casa si are nevoie de ajutor

Denis Lovin este un adolescent de 17 ani, elev la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Povestea elevului pentru care Fizica de la liceu nu mai are nicio enigmă, fiind olimpic la această materie pe care o îndrăgește foarte mult, este impresionantă și ascunde în spate o dramă care a schimbat brusc destinul familiei, informeaza gazetaoltului.ro.

Familia Lovin locuiește în comuna Strejești, județul Olt, iar la începutul acestei luni casa le-a ars într-un incendiu ce a izbucnit după un scurtcircuit la un televizor ce a fost lăsat în priză. Părinții și Denis, unicul copil al familiei, au rămas doar cu hainele de pe ei.

În prezent, familia locuiește într-un container și o rulotă, ce au fost amplasate în curtea în care se află și casa ce a fost mistuită de flăcări.

Pentru că Denis este un copil de excepție și a fost greu încercat, Asociația „Părinților Elevilor din Colegiul Ion Minulescu” Slatina a vrut să-l ajute pe elev, mai ales că școala va începe în două săptămâni, iar adolescentul trebuie să-și urmeze drumul său.

Impresionate de drama tânărului, două mămici, Letiția Brînaru și Iuliana Vasiloaica, care fac parte din Asociația „Părinților Elevilor din Colegiul Național Ion Minulescu”, au demarat Campania „Din suflet pentru Denis”. Adolescentul a primit un laptop, haine pentru prima zi de școală și rechizite pentru a putea începe școala. Totodată, Denis a zâmbit atunci când a văzut că un zid al casei, scorojit de flăcări, a fost readus la viață cu desene multicolore. De această parte s-a ocupat o echipă de desenatori formată din tineri cu suflet frumos, absolvenți ai liceului de arte, dar și un bun prieten și coleg de clasă cu Denis.

„Noi am aflat de povestea tristă a lui Denis, care este un copil extraordinar, este olimpic la Fizică. Este un copil modest și sensibil. Ne-am mobilizat și am vrut să-l ajutăm ca să depășească mai ușor această dramă prin care trece. A fost un caz greu pentru noi, ne-a impresionat profund, pentru că și noi avem copii. Am fost șocată de răspunsul său atunci când l-am întrebat de ce are nevoie. Ne-a spus că doar de pix și hârtie ca să lucreze la Fizică. A acceptat cu greu să-i oferim un laptop și rechizite, i s-a părut foarte mult. Ne-a spus că efortul de supraviețuire este cu mult mai mare decât gândul…că va începe școala. În desele deplasări la gospodăria familiei, mama copilului ne-a rugat, dacă putem, să-i ajutăm să dea o altă față unui zid din casa arsă. Cu ajutorul profesoarei Felicia Păunescu de la Colegiul Vocațional „Nicolae Titulescu” Slatina am găsit o echipă de desenatori care să ne ajute să transformăm acel zid, care a fost dat cu amorsă și lavabilă, apoi au apărut desenele”, a spus vicepreședintele „Asociației Părinților Elevilor din CN Ion Minulescu”, Letiția Brînaru, care mulțumește întregii echipe care s-a implicat în acest caz.

Toți voluntarii ce l-au ajutat pe Denis au fost impresionați de pasiunea adolescentului pentru Fizică. Copilul a încercat să salveze din flăcări cursurile de Fizică, însă sunt distruse în proporție de 60 la sută.

„Aflasem de la mama lui că a încercat să-și salveze cursurile de Fizică. Când m-am dus la el, l-am întrebat de ele. A țâșnit pe ușa rulotei să mi le aducă să le văd. Erau arse în proporție de 60 la sută, dar le salvase din flăcări. Puțin se mai vedea din ce lucrase el, am observat că lucra pe caiete mari, copertate, cu spirală. Când i-am dus rucsacul și a văzut că este plin cu caiete groase, cu coperți tari și spirală, a rămas impresionat”, a adăugat Letiția Brînaru.

Din cauza șocului, familia spune că nu mai poate locui în curtea de la Strejești și va încerca să-și ridice o casă în Slatina.

O firmă din Craiova s-a alăturat acestei cauze și a donat în contul deschis pentru Denis 20.000 de lei. Totodată, sponsorul a susținut Asociația de la CN „Ion Minulescu” Slatina, donând alți 3.000 de lei pentru ajutorarea altor elevi aflați în impas.

Toți cei care vor să-l ajute pe Denis, ca el să nu mai fie apăsat de griji, să aibă o cameră a lui și să rămână în continuare preocupat de școală, mai ales că urmează să susțină Bacalaureatul, pot dona în contul: RO34CRCOX290100000807520 deschis la Banca Cooperatistă Albina Slatina, titular: Asociația Părinților Elevilor Colegiul Național Ion Minulescu Slatina, contul fiind strict pentru cauza copilului Denis Lovin.

Sursa: gazetaoltului.ro