Urmărire ca în filme, prin Slatina. Şofer băut şi cu permisul suspendat, reţinut de poliţişti

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Slatina, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore după ce a fost urmărit în trafic iar pe traseu a lovit un gard. Şoferul consumase băuturi alcoolice şi avea permisul suspendat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire şoferului autoturismului, care se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiu.

Conducătorul auto nu s-a conformat solicitării oamenilor legii, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit de îndată în urmărirea autoturismului.

În timpul deplasării, autoturismul condus de bărbat a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, rezultând doar pagube materiale. Chiar şi atunci, şoferul a continuat se sustragă solicitării de a opri.

Mai multe echipaje de poliție din cadrul Poliției Municipiul Slatina au intervenit și au blochat în trafic autoturismul respectiv.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost condus de un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Slatina. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,13 miligrame/ Litru alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge. Totodată, a reieșit faptul că acesta are permisul de conducere suspendat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au reținut bărbatul, pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ” conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere „, ” conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe ” și ” refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice „.

Sursa: Realitatea de Olt