Veste buna de la Guvern: A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Alexandria – București

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că a fost lansată licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Alexandria – București.

„S-a lansat licitaţia pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti – Alexandria. CNAIR a lansat azi licitaţia pentru unul dintre cele mai aşteptate proiecte din sudul ţării: drumul de mare viteză care va lega Bucureştiul de Alexandria. Drumul naţional actual DN6 este demult depăşit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi”.

Ministrul a dat asigurări că va urmări  modul în care se derulează investiția până la deschiderea pentru trafic, subliniind, totodată, faptul că licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat de CNAIR, iar constructorii pot veni cu soluții inovatoare și pot face ajustări tehnologice pe design. Valoarea contractului este estimată între 17,7 și 21 milioane lei, cu o durată de 17 luni. Ulterior realizării studiului de trafic se va stabili dacă va fi drum expres sau autostradă.