Veste bună: În județul Gorj mai există doar 4 localități care nu sunt în scenariul verde

Județul Gorj se pregătește să intre cu toate localitățile în scenariul verde. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în județ mai sunt în momentul de față doar 4 localități care nu se află în scenariul verde, din totalul de 70. Astfel, comuna Polovragi este singura care rămâne în scenariul roșu, cu o incidență de 4,03 cazuri de coronavirus la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Au fost 11 cazuri la o populație de peste 2.700 de locuitori.

În scenariul galben mai sunt următoarele localități: Stoina, Alimpești și Stejari. În ultimele două comune incidența este foarte aproape de scenariul verde, respectiv 1,7 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În municipiul Târgu Jiu incidența a ajuns la 1 caz la mia de locuitori în ultimele două săptămâni, respectiv 95 de cazuri la peste 94.000 de locuitori.

De asemenea, în Gorj sunt și 18 comune și orașe cu niciun caz de coronavirus. Per total, județul Gorj înregistrează o incidență de 0,66 de cazuri la mia de locuitori în ultimele două săptămâni.

Este vorba de 235 de cazuri(11 copii) la o populație de peste 358.000 de persoane. De precizat că și numărul de teste realizate în Gorj este unul scăzut. De la începutul pandemiei și până în prezent în județ au fost înregistrate aproape 5.000 de cazuri de coronavirus. Numărul de decese se apropie de 250.