Veste bună pentru mehedințeni: Fonduri europene pentru dotarea Spitalului Județean

Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură în valoare de 6,4 milioane euro. Președintele Consiliului Județean  Mehedinți, Aladin Georgescu a anunțat că proiectul pentru dotarea spitalului a fost admis pentru finanțare cu fonduri europene.
„Confirmarea a venit de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia”, a scris Aladin Georgescu, pe Facebook. Potrivit acestuia, imediat ce se va semna contractul, vor demara și procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect. Între achiziții se află și o ambulanța de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală.
„Se vor achiziționa patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf, un aparat de anestezie de înaltă performanță și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare și tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, a mai spus Aladin Georgescu.