Veste proasta pentru economia Olteniei: Uzina Ford din Craiova îşi suspendă temporar activitatea

Fabrica Ford Craiova va suspenda activitatea, începând cu data de 26 februarie, pentru opt zile, din cauza problemelor legate de furnizarea de semiconductori.  Această criză afecteaza o mare parte din industria auto globală. 

Reprezentanții Ford Craiova au menționat că în perioada în care nu se va lucra, angajații vor fi platiti conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislația în vigoare.

Conform actualului plan efectuat, activitatea se va relua în data de 10 martie.

„Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afecteaza o mare parte din industria auto globală, Ford Craiova va suspenda temporar productia de vehicule si motoare timp de 8 zile, începand cu 26 februarie. Planul actual este ca productia la Ford Craiova sa fie reluata pe data de 10 martie.
Pe parcursul celor 8 zile in care productia va fi suspendata, angajatii fabricii Ford Craiova vor fi platiti conform acordurilor incheiate intre companie si sindicate si tinand cont de legislatia in vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților si dealerilor din întreaga Europa”, a precizat purtătorul de cuvânt Ana-Maria Timiș, purtător de cuvânt Ford Craiova.