Vicorica Dancila il acuza pe baronul de Olt, Paul Stanescu, de tradare! Impreuna cu Ciolacu au tras sforile sa dea jos guvernul


Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP.

Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

”Am primit asigurări că această moțiune nu va trece. Marcel Ciolacu mi-a arătat calcule că vom avea minimum 241 de voturi. Mi-a garantat cu o zi înainte. Am discutat și la Senat, mi-au garantat că nu există nicio fisură. Mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. Marcel Ciolacu a dirijat toate acest lucruri, alături de Simonis. Mai mulți dintre cei care au votat moțiunea au spus că au discutat cu Marcel Ciolacu.

Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au procedat la fel ca Liviu Dragnea. După ce a trecut moţiunea de cenzură am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul şi că nu a contat nici guvernarea, nici dorinţa primarilor. A venit Ionel Arsene de la Neamţ mi-a spus că toţi sunt strânşi că Marcel Ciolacu i-a convins să îmi dau demisia în marea majoritate.Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.