Blestemul drumului de la Cârcea

Lucrările de modernizare a Drumului Judeţean (DJ) 652A, DN 6 – Cârcea – DN 65 demarate în primăvara anului trecut sunt încă departe de a fi finalizate, iar starea deplorabilă îi pune la grea încercare pe şoferi.

Cu toate că aici se derulează lucrări de modernizare, drumul are porţiuni efectiv distruse în urma intervenţiei constructorului. Cum nu s-a ajuns încă la partea de asfaltare pe aceste tronsoane, maşinile circulă cu mare greutate, spre nemulţumirea şoferilor.

Cei care circulă zilnic pe DJ 652A, pornind de la intersecţia cu DN 65 (de la „Borcan“) şi până la intrarea în comuna Cârcea, îşi „rup“ maşinile în gropile formate în carosabil. De aici şi nemulţumirea şoferilor. „Nu se poate ca drumul să arate în asemenea hal! Se lucrează de anul trecut, dar nu se vede nimic. Au decopertat drumul şi l-au lăsat aşa. Sunt gropi peste tot, de îţi rupi maşina în două. Unde lucrează? Sunt câteva echipe pe marginea drumului, care mai mult stau. Angajaţii stau sprijiniţi în lopeţi şi se uită la noi cum ne distrugem maşinile pe aici“, spun trecatorii.

Acest drumface legătura și între DN 65 Craiova – Piteşti şi DN 6 Craiova – Caracal – Alexandria.

Contractul pentru modernizarea drumului județean 652A DN 6 (Cârcea) – DN 65 a fost atribuit, în ianuarie 2019, asocierii Erpia SA – Conmetal SRL, la o valoare de aproximativ 16.500.000 de lei (circa 3.500.000 de euro), inclusiv TVA. Licitaţia a fost derulată de Consiliul Judeţean Dolj, administratorul drumului, fiind adjudecată pentru suma de 13.831.576 de lei.