VIDEO-Invazie de serpi in Olt. Au intrat in casele oamenilor si in masini

Jandarmii olteni au intervenit, în ultimele zile, în mai multe puncte ale judeţului pentru a îndepărta șerpi și pentru a asigura zona în care s-a semnalat prezența acestora.

Potrivit IJJ Olt, marţi, a fost semnalată prezența unui șarpe pe strada Cazărmii din municipiul Slatina.

Echipajul de jandarmerie, a asigurat zona, a ridicat șarpele și l-a eliberat în mediu natural.

De asemenea, și duminică, au fost astfel de situaţii.

În orașul Balș, pe strada Nicolae Titulescu, s-a deplasat echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pentru a extrage din locuința unei persoane un șarpe.

„La fața locului, jandarmii au acționat cu ajutorul unui dispozitiv pentru capturarea reptilelor și l-au eliberat în mediu natural, în pădurea din apropierea orașului Balș”, transmit jandarmii.

În aceeași zi, alte două apeluri 112 au fost preluate pentru solicitări de intervenție în municipiul Slatina, pentru a îndepărta un șarpe din curtea unei case de pe strada Pitești, respectiv un șarpe aflat la motorul unei mașini parcată pe strada George Poboran.

„Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să pună în pericol sănătatea, recomandăm să vă îndepărtați de zona care presupune un risc sau o amenințare cu privire la integritatea fizică și să solicitați intervenția sau sprijinul jandarmilor, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune”, conchid jandarmii.