VIDEO Lectie de viata – Filmul: ”Dance your way to inclusion”

Teo și Daniela, două adolescente cărora viața nu le-a fost ușoară, nu se tem să ne spună povestea. Și o fac în cadrul filmului documentar ”Dance your way to inclusion” – o călătorie printre oameni, cu destinația descoperirii de sine. 

Proiectul, care a dat și numele documentarului, este rezultatul parteneriatului încheiat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociația Culturală ”Atelierul de Artă” si Fundația Belen Kaymakamligi (Turcia).

Ideea a fost una simplă: adolescenți cu oportunități reduse, amenințați de excluziune socială, pot învăța mai multe despre ei înșiși cu ajutorul dansului, al tehnicilor de teatru și educației nonformale. Pentru ca, împreună, să treacă peste dificultăți și să găsească drumul destinat fiecăruia în viață.

Timp de șase luni, tineri cu vârste între 14 și 18 ani, din România și Turcia, s-au întâlnit în cadrul unor ateliere de dans și teatru, s-au vizitat reciproc, au relaționat cu alți adolescenți, au organizat spectacole și, cel mai important, au aflat lucruri noi despre ei și lumea în care trăiesc.

Pentru ca, mai apoi, să transpună în sunet și culoare tot ceea ce au învățat. FIlmul poate fi vazut online. 

Puteți afla mai multe despre acest proiect de pe pagina https://normalitate.ro/2022/04/12/dance-your-way-to-inclusion/