VIDEO-Premierul Cîțu, față în față cu oltenii: ”Dacă nu era PSD muream de foame!”


Premierul Florin Citu a declarat vineri, la Deveselu, intrebat despre cresterile de preturi, ca puterea de cumparare a crescut. El a fost interpelat de mai multi sustinatori ai PSD in legatura cu cresterea pensiilor si a alocatiilor.

„Dar puterea de cumparare a crescut”, a spus premierul, dupa ce unul dintre participantii la o intalnire electorala de sustinere a candidatului PNL la Primaria Deveselu a intrebat despre inflatie, scumpiri, salarii si cresterile de preturi la carburanti.

Premierul Florin Citu a mai spus, la aceeasi intalnire electorala de la Deveselu, intrebat despre cresterea alocatiilor pentru copii, ca acestea au crescut si anul trecut si anul acesta si vor fi majorate si in anii urmatori, punctand ca au fost marite chiar si intr-o perioada de criza.

„Au fost marite anul trecut alocatiile si se maresc in fiecare an. Au fost marite anul acesta cu 20%. Alocatiile au fost marite pe o perioada de criza, ceea ce n-a facut nimeni in istorie”, a aratat Florin Citu.

Premierul a punctat ca Guvernul a alocat mai multe resurse pentru investitii, aceasta fiind solutia pentru a iesi din pandemie „cu fruntea sus”.

„Merg prin tara in aceasta perioada, pentru a vedea exact cum am preluat Romania dupa multi ani de administrare ineficienta. Este nevoie de investitii si anul trecut am schimbat paradigma, am alocat mai multe resurse pentru investitii si s-a vazut ca a fost solutia sa iesim din pandemie cu fruntea sus. (…) Continuam in acelasi ritm, Romania are nevoie de investitii”, a subliniat Florin Citu.

Mai multe femei in varsta care au venit sa il vada pe premier au declarat, pentru Adevarul, ca Deveselu voteaza PSD, „ca daca nu era’ ei muream de foame!“.

Pe de alta parte, seful PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, i-a transmis unui localnic care cerea investii ca banii vor veni „cand n-o sa mai fie rosu judetul”.

Premierul a participat vineri, la Deveselu, la o intalnire electorala pentru sustinerea candidatului PNL pentru functia de primar al localitatii, Marius Iulian Aliman.

Marius Aliman este fiul fostului primar al localitatii Deveselu, Ion Aliman (PSD), care la scrutinul din septembrie 2020 a fost votat pentru functia de primar de majoritatea alegatorilor, desi decedase cu cateva zile inainte de ziua alegerilor.

Marius Aliman de la PNL este ruda cu candidatul PSD. Tatal candidatului PNL, fostul primar, era var primar cu candidatul PSD, actual viceprimar.