VIDEO – Vijelia de duminica noapte a distrus serele fermierilor din Olt

Ploaia şi vântul puternic au distrus mai multe solarii din comuna Grădinari, judeţul Olt, potrivit Asociaţiei „Uniunea Salvaţi Ţăranul Român”.

Oamenii aşteaptă evaluarea pagubelor şi speră să fie despăgubiţi de stat.

„Din păcate, Forța naturii a făcut pagube importante colegilor noștri din comuna Grădinari, Olt. Am luat legătura cu domnul Prefect al Judeţului Olt pentru evaluarea de Urgență a pagubelor. Fermierii care se află în asemenea situații trebuie să sesizeze acest aspect de urgență la Primărie, iar acestea anunță Prefecturile, iar în maximum 24 de ore se înființază Comisia Județeană pentru Situații de Urgență împreună cu cei de la ISU”, transmit cei de la Uniunea Salvaţi Ţăranul Român.

Judeţul Olt s-a aflat, până luni dimineaţă, sub Cod Portocaliu de vreme rea, fiind înregistrate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică a fost accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, s-au înregistrat cantități de apă de 50…90 l/mp.

Sursa: Realitatea de Olt