Vilele de lux ascunse de deputatul Florin Barbu pe numele parintilor pensionari

*Deputatul Florin Barbu si-a facut parintii dezvoltatori imobiliari

*Procurorii se fac ca ploua, dar fostul director de ANIF inoata in bani

*lucrarile la irigatii se vad doar in buzunarul familiei Barbu

*investitii imobiliare fara acoperire financiara

*famiglia Barbu, doi functionari si doi pensionari, mari imobiliari in OLT

 

Deputatul PSD de Olt, Florin Barbu, zis Busi Mafiotul, are acum o avere impresionanta, ascunsa insa pe numele parintilor sai: Virginia si Dumitru Barbu. In felul acesta, deputatul Barbu poate sa pozeze in pesedistul onest, modest, care traieste doar din salariul si diurna de parlamentar.

Insa lucrurile nu stau deloc asa. Potrivit publicatiei online „Liga Dreptatii” parintii deputatului Barbu au trecute pe numele lor  bunuri ce nu pot fi justificate din banii de pensie.

Ce batranete… sa pui capul in perna cu gandul ca DNA-ul poate bate la usa

Din declaratia de avere a deputatului nu reiese ca acesta ar detine case sau terenuri. In fapt, aceste terenuri si case exista… Daca DNA-ul l-ar interoga pe deputatul Barbu acesta nu ar avea cum sa justifice provenienta sau sursa veniturilor cu care au fost achizitionate aceste bunuri. Asa ca bunurile cu pricina au fost trecute pe numele a doi pensionari, parintii deputatului PSD, Dumitru si Virginia Barbu.

Mama deputatului, Virginia Barbu, a fost invatatoare la o scoala din municipiul Slatina, iar tatal, acestuia, Dumitru Barbu, profesor de sport. In 2018, fara nicio legatura cu zona (Dumitru Barbu fiind din comuna Valcele Olt, iar sotia acestuia din comuna Slatioara, judetul Olt), cei doi pensionari au achizitionat sapte terenuri in intravilanul satului Milcovu din Deal, din comuna Milcov, judetul Olt.

Asezata la mica distanta de municipiul Slatina, localitatea prezinta potential imobiliar ridicat, costul terenurilor fiind aici unul destul de piperat. In conditiile date, de unde au facut rost cei doi pensionari de bani pentru a achizitiona cele sapte terenuri? De asemenea, unde au gasit parintii deputatului Barbu banii necesari sa ridice vilele?!

Investitie in jur de 500 de mii de euro

Surse avizate evalueaza investitia din zona la suma de 500 de mii de euro. Oameni din cadrul Primariei Milcov, sub rezerva anonimatului, ne-au marturisit ca deputatul intentioneaza sa ridice aici mai multe case de acest fel, pentru profit. Cele sapte terenuri au fost achizitionate de parintii deputatului Barbu fix in perioada in care fiul acestora era directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Daca investitia era una atat de transparenta, de ce ar fi avut nevoie dezvoltatorii septuagenari sa blocheze o strada din domeniul public care duce exact in fata vilelor. Nu erau pentru vanzare?

Potrivit declaratiei de avere, deputatul Florin Barbu ar detine, in proprietate comuna cu sotia sa, angajata a CAO OLT, un apartament modest in municipiul Slatina, locuinta achizitionata in 2006, prin credit bancar, si inchiriata firmei BLUE PROJECT SRL, care are actionar din Malta.

Firmele de casa ale baronilor PSD… care cotizeaza

Sub mandatul lui Florin Barbu, zis Busi, pe investitiile derulate de ANIF in tara, in zona de irigatii, au fost introduse in schema de fraudare a banului public firme din anturajul presedintelui Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu: SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL, CONDOR PADURARU SRL si SC CARMIN POPSTAR PROD SRL.

In prezent, toate lucrarile realizate de aceste firme sunt nefunctionale, cum este si cazul investitiei „Reabilitare Priza Arcesti din amenajare Bucsani-Cioroiu”, lucrare evaluata la 5 milioane de euro, suma ce a intrat in conturile firmei CONDOR PADURARU SRL din Slatina. O parte din acesti bani ar fi ajuns si in buzunarele deputatului Florin Barbu, sub forma de comision. Pentru aceste matrapazlacuri, presa centrala l-a numit pe Florin Barbu „Mafiotul de la ANIF”.

La preluarea puterii, fostul premier, Ludovic Orban, a izbucnit de la tribuna: “ANIF a cheltuit 500 milioane euro, iar pe canalele de irigatii nu a curs nicio picatura de apa“ – si asa si este, din pacate.

Astfel, Busi, zis Mafiotul, i-a privat pe cei din Circumscriptia electorala Piatra Olt de sansa dezvoltarii, luandu-le ultima bucatica de la gura, ultima picatura de apa, iar acestia, drept multumire, l-au ales deputat, ca sa le “reprezinte” interesele in Sfatul Tarii. Curat-murdar! Iata un gest tipic de democratie neaosa! Adica, dupa ce te-a lasat cu buza umflata candidatul, ii multumesti apoi ca te-a furat si-l mai si votezi deputat, in procent de peste 94%. Haraso, tovarase Busi!

Procurorii NUp

Insa, pana la dovedirea acestor acuzatii, parlamentarul Busi are totusi de dat, daca nu alegatorilor sai, macar inspectorilor ANI si procurorilor ICCJ, explicatii cu privire la modul in care au rasarit cele doua vile pe terenurile achizitionate de parintii acestuia, vile ridicate in plina pandemie de COVID-19 (perioada 2020-2021, potrivit autorizatiilor de construire: nr.11/2020 si nr.10/2021, eliberate de Primaria Milcov). Nu-i asa? Imobilele la care ne referim sunt situate in localitatea Milcov Olt si sunt urmatoarele:

Nr. cadrastal – CF 54480- teren in suprafata de 530 mp, pe care s-a construit o locuinta (P+1) cu suprafata la sol de 126 mp, si suprafata desfasurata de 237 mp, construita in anul 2021.

De mentionat ca acest teren a fost “teren arabil” pana in data de 20.07.2021 si tot in aceeasi zi a fost intabulata si locuinta (P+1). Asadar, intai s-a construit si apoi a fost scos terenul din categoria “teren arabil”.

Asta inseamna sa fii mafiot!!