Ziua si fapta de coruptie: Seful cel mare de la Drumuri Craiova saltat de politie!

Șeful Direcției de Drumuri din Craiova, Bogdan Bratu, a fost ridicat de polițiști vineri dimineață, fiindcă a mințit în legătură cu studiile pe care le-ar fi făcut. Acesta ar fi depus inclusiv o diplomă falsă de licență de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procurorii fac vineri 3 percheziții domiciliare în județele Giurgiu și Dolj, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, de către o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național.

Conform procurorilor, obiectul cercetărilor îl constituie inducerea și menținerea în eroare a instituției, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

În CV-ul lui Bogdan Pătru, care e public, apare că a mai terminat două facultăți, ultima – cea de Științe Juridice de la universitatea privată Hyperion, cu doar un an înainte să fie director general al DRDP Craiova. Diplomele sale, depuse la angajare, au fost desființate chiar de instanță, arată anchetatorii.

În baza acestor documente ar fi încasat ilegal aproape un milion de lei, bani pe care ar putea fi nevoit să îi returneze.