„Caracalul sta pe o bomba!” Orașul are cel mai mare depozit de gaz lichefiat din Romania, fără autorizatie de securitate la incendiu!

Cel mai mare depozit de gaz lichefiat din Romania se afla in Caracal, orasul condus de primarul PSD Ion Doldurea. Reamintim ca fiul primarului, Ionut Doldurea, este actionar majoritar al firmei care detine statia GPL de la Crevedia, informează Aktual24.ro.

Depozitul din Caracal este patronat de firma Ade Gas Oil, una dintre multele firme detinute de clanul Doldurea. Actionari ai firmei sunt Ionut Doldurea, Cosmin Cretan si Cristi Berceanu.

In rezervoarele amplasate de Ade Gas Oil in doua puncte din oras se pot inmagazina 1,5 milioane de l de GPL, adica de peste 25 de ori mai mult decat erau la Crevedia, arata o investigatie publicata de Europa Libera.

Dupa explozia de la Crevedia a avut loc un control la cele doua depozite ale Ade Gas Oil. Prefectul de Olt, Mario de Mezzo, a sustinut ca s-au gasit „nereguli minore”, firma fiind amendata cu doar 5.000 de lei.

Insa depozitele de GPL din Caracal nu au autorizatie de securitate la incendiu.

Sorin Ionita, analist la Expert Forum, afirma ca Ionut Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, a fost saltat de procurori abia dupa 10 de la explozie pentru ca a fost nevoie de timp pentru a fi instruit in legatura cu „ce poveste sa spuna”.

„10 zile le-a luat procurorilor sa-si faca curaj si sa se prinda ca au voie sa aduca la audieri un pion din reteaua politico-clientelara a lui Paul Stanescu, secretarul general PSD, mana dreapta a lui Marcel Ciolacu. E drept ca pionul asta e sponsor important al PSD, dar va dati seama cat curaj le-ar trebui sa cheme la audieri chiar pe capul retelei regionale, Paul Stanescu, despre care nu e voie sa se vorbeasca la TV? Nici interviuri cu el pe subiect nu e voie sa apara in presa, nici sa fie sunat cu intrebari, nici sa se faca extinderi de discutie catre umbrela serviciilor care protejeaza aceasta retea clientelar-extractiva.

S-au dat instructiuni de damage control / limitare criza la beizadeaua Ionut, pentru a fi salvata functia de primar a tatalui si a se bloca investigatiile in sus pe reteaua PSD-Olt. Junele Ionut a primit de buna seama un traning de calitate in astea 10 zile de la avocatii PSD & instructorii SRI arondati retelei Stanescu, ca sa stie ce poveste sa spuna. Evident, daca era saltat din prima zi, cum s-ar fi intamplat cu oricare din noi, asta nu mai era posibil.

Iar pentru a inchide gura victimelor, Paul Stanescu l-a convins pe partenerul Marcel sa plateasca rapid pagubele private din Crevedia de la buget, ca sa nu fie ruinata afacerea de familie Doldurea, parte a retelei. In ideea ca ‘o inchidem aici’, asteptam sa apara alt scandal ca sa se acopere asta si pe urma rezolvam discret, ca PNL oricum nu sufla pe subiect, sunt inexistenti, iar presa cu consultantii & sondorii acoperiti e a noastra 75%.

Ionut, fii loial famigliei si prietenilor tai. Semnat: unchiul Paulie”, a scris Ionita pe Facebook.

Si jurnalista Ioana Dogioiu, buna cunoscatoare a culiselor din justitie, a adresat public cateva intrebari legate de aceasta intarziere neobisnuita.

„In zece zile e timp berechet pentru tot felul de lucruri pentru cei vizati. De exemplu, sa influenteze martori, ceea ce oarecum s-a intamplat chiar si la vedere, cand firma Flagas si-a trimis avocatii sa ofere despagubiri complete celor afectati. Cu cat mai putine revendicari si plangeri, cu atat mai usor cazul, nu?

In zece zile pot fi distruse probe, pot fi construite in detaliu si liniste strategii de aparare. De altfel, la audiere au refuzat sa dea declaratii. Orice procuror veti intreba va va spune ca primele declaratii, cu cat mai putin timp de pregatire, sunt extrem de valoroase.

La ce ii mai retii acum, la ce mai ceri acum arestare preventiva, daca 10 zile i-ai lasat sa faca ce au vrut? Daca instanta va refuza arestul, nu cred ca judecatorii ar fi neaparat de acuzat. Dar sechestru asigurator exista? Ca sa-l evite s-a aratat firma atat de cooperanta cu pagubitii?”, a scris Dogioiu pe Spot Media.

Judecatorii au decis saptamana trecute sa accepte solicitarea procurorului de arestare a celor doi patroni ai statiei GPL din Crevedia, Ionut Doldurea si Cosmin Stanga.

Sursa: Aktual24.ro