Adevarul despre cum traiesc romanii! Mohammad Murad: ”De fapt este un capitalism salbatic pe care Romania nu-l poate suporta usor”

Omul de afaceri Mohammad Murad critica lipsa de preocupare a clasei politice pentru educatie si pentru cultivarea unui set de valori tinerilor din Romania. Mohammad Murad sustine ca trebuie resetat inca din scoala sistemul de valori astfel incat educatia sa fie pe primul plan si nu valorile materiale.

Mohammad Murad: Cat timp ai probleme ca nu ai platit intretinerea, ca nu ai ai bani de rata la masina sau la masina de spalat… La casa la masa la de toate. Normal ca nu mai ai timp sa vorbim de cultura de traditie sa vezi filmele romanesti. Sigur, ca te duci inspre starea care nu mai poate primi lucruri pozitive. Si asta e cel mai rau. Si asta de fapt este acest capitalism salbatic pe care Romania nu-l poate suporta usor. Noi suntem o tara noua nascuta in capitalism. Avem nevoie de o chestie treptata. Romania, astazi, am vazut si puteti sa va interesati la Institutul de Statistica se asteapta plecarea a inca 700 de mii de romani. Ieri am venit din Liban si a trebuit sa astept aproape 40 minute in avion in Tarom, ca nu mai venea autobuzul si am intebat: De ce, domnule, intarziem? Domne nu au sofer nu mai sunt angajati. Ajungem la bagaje stam o ora la bagaje. De ce nu vin bagajele? Au oameni. Pai cum putem vorbi… in 90 aveam servicii mai bune decat acum. Pai in ce directie mergem noi. Aia declarativa care tot timpul se vorbeste de ea, peste tot este foarte frumos sa ne imbracam in costume de Armani si Versace si in realitate traim mai rau? Cultural, pentru ca fara cultura si fara educatie nu putem vorbi de nimic. … M-a impresionat o persoana, un batran iesind de la un magazin de paine cu jumate de paine si am intrebat: Se vinde painea jumatate? Zice da.