ALRO Slatina, cu actionariat majoritar rus, trimite ajutoare catre refugiatii din Ucraina

ALRO Slatina şi ALUM Tulcea au achiziţionat ajutoare în valoare de 300.000 lei pentru persoanele care fug din calea războiului din Ucraina.

Donaţiile, efectuate în regim de urgenţă, au constat în medicamente, bunuri cu destinaţie medicală, articole pentru uz personal şi combustibil destinate refugiaţilor, copii şi adulţi.

Donaţiile au fost făcute în cadrul campaniei guvernamentale “Ucraina – Împreună ajutăm mai mult“.

„ALRO pune la dispoziţie pentru cazarea refugiaţilor ucraineni şi casa de oaspeţi din Slatina în care sunt dispobile opt camere, anunţând că va suporta de asemenea costul hranei pentru refugiaţii care vor fi cazaţi aici.

Şi la nivelul ALUM Tulcea s- au pus la dispoziţia persoanelor refugiate de pe teritoriul Ucrainei prin intermediul autorităţilor locale 10 spaţii de cazare în cadrul Centrului de Formare Profesională din incinta societăţii cu asigurarea hranei necesare“, anunță compania 

Pe 7 martie, trei dintre membrii Consiliului de Administraţie au demisionat, fiind înlocuiţi, provizoriu, în aceeaşi zi.

ALRO Slatina, singurul producător de aluminiu din ţară şi cel mai mare din Europa de Est s- a aflat de la declanşarea războiului din Ucraina, printre societăţile cu acţionari ruşi.