Cine e Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal al carui fiu detine statia GPL explodata la Crevedia? Omul baronului Paul Stanescu, e putred de bogat, avand zeci de case si apartamente

Firma Flagas SRL deține depozitul de GPL care a explodat sâmbătă seara în Crevedia. Acționar majoritar și administrator e Ionuț Daniel Doldurea, fiul lui Ion Doldurea, primarul PSD din Caracal.

Ion Doldurea a fost impus de baronul PSD Paul Stănescu în 2019 la șefia PSD Caracal în locul lui Dan Ciocan, care voia să preia controlul în organizația Olt a PSD tocmai de la Stănescu.

Tot Paul Stănescu, actualul secretar general PSD, l-a impus pe Doldurea sr. candidat la Primăria Caracal, pe care acesta a și câștigat -o în 2020.

Chimist de profesie, Doldurea a înființat mai multe firme, inclusiv din domeniul carburanților, pe care le-a trecut apoi pe numele fiilor săi, potrivit Olt Alert.

Doldurea sr. s-a remarcat prin faptul că a inițiat, în calitate de președinte al Asociației „Fiii și prietenii Caracalului”, un referendum pentru redenumirea județului Olt în Romanați. După eșecul votului din 2018 a demisionat de la conducerea asociației.

Până să devină primar, Doldurea senior a activat în mediul privat, incepând cu 1993, potrivit CV-ului oficial.

Anterior a fost director comercial la  Intreprinderea de anvelope din Caracal și Inspector de specialitate (chimie) la Inspectoratul de Stat pentru Controlul calității produselor, Caracal.

În 1979 a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică a Universității București.

Doldurea (PSD) are peste 20 de case, apartamente și spații comerciale, precum și aproape 500.000 de euro în conturi, potrivit declarației de avere.

Familia Doldurea are și un hotel de 5 stele în Caracal și opere de artă evaluate la 70.000 de euro.

Olt este unul dintre cele mai sărace județe din România.