Crimă înfiorătoare în județul Olt

Un bărbat  și-a omorât  fratele, la o stână situată în extravilanul satului Plăviceni, comuna Scărișoara, județul Olt, pe fondul unui conflict spontan. Crima a avut loc marți, 22 august, inculpatul fiind reținut pentru 24 de ore.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt spun că victima a fost lovită cu o bâtă de mai multe ori, iar inculpatul a recunoscut fapta.

„La data de 22.08.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost sesizat telefonic de către I.P.J. Olt – S.I.C., cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 22.08.2023, pe fondul unui conflict spontan, numitul G.M., din com. Scărişoara jud. Olt, în timp ce se afla la o stână situată în extravilanul satului Plăviceni, com. Scărişoara, a fost lovit cu o bâtă, de mai multe ori, în mod succesiv, la nivelul corpului, inclusiv în zona gâtului, de către fratele său, G.D., iar în urma acţiunilor de lovire, numitul G.M. a decedat, fiind constituit dosarul penal nr. 243/P/2023.

Prin ordonanţa din data de 22.08.2023, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p., iar prin ordonanţa de la aceeaşi dată s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale împotriva numitului G.D., pentru săvârşireainfracţiunii anterior menţionate.

Prin ordonanţa din  data de 23.08.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspectul G.D., pentru săvârşireainfracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 C.p.

Fiind audiat, în prezenţa apărătorului din oficiu, inculpatul G.D. a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, arătând că, în urma unor ameninţări ale fratelui său G.M. la adresa sa, a luat un ciomag din lemn de dud şi i-a aplicat o lovitură cu acesta în zona gâtului, deşi nu a vrut să-l lovească în acel loc, ci la corp, pe spate. Victima a căzut la pământ, iar el a continuat să îl lovească, aplicându-i alte două lovituri cu acel ciomag, în zona pieptului”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.