DSP a luat hotărârea în ceea ce priveşte carantinarea localităţii din Olt cu rată de infectare de peste 10 la mie

Specialiştii DSP Olt au transmis că nu se impune carantinarea comunei Vădastra, în urma unei analize de risc desfăşurate, miercuri, pe raza localităţii.

O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Olt a fost prezentă, miercuri, pe raza localităţii oltene, după ce rata de infectare de la nivelul comunei Vădastra a depăşit 10 cazuri la o mie de locuitori.

„Avand in vedere cresterea exploziva a numarului de imbolnaviri   prin  Covid-19 in  perioada 04- 08.02.2021 de la nivelul loc. Vadastra, D.S.P. Olt a initiat procedura de analiza de risc a zonei, pentru  completarea datelor necesare. In data de 10.02.2021, o echipa  de la DSP Olt s-a deplasat pe raza loc. Vadastra impreuna cu medicul de familie, reprezentantii Autoritatii Locale  si reprezentantii Politiei Locale pentru a aprecia  in ce masura se impun  masuri de  carantinare a localitatii sau NU. Rezultatele  analizei de risc au condus la concluzia ca, NU  se impune carantinarea localitatii  Vadastra;  propunerea a fost inaintata CNSCBT Bucuresti, Institutia Prefectului Olt”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Sursa: Realitatea de Olt