Expertii PSD lovesc din nou! Daea: „Număr boabele și rândurile boabelor. Eu văd planta indiferent dacă e zi sau noapte”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a explicat joi, la Antena 3, de ce merge pe teren și inspectează știuleții de porumb și de ce îl prinde ora 02.00 noaptea pe câmp.

„Număr boabele și rândurile boabelor. Deci evaluarea producției. Un știulete, când l-a luat un agronom în mână, el se uită la trei lucruri. În primul rând, dacă e cald. Acela era fierbinte. Când desfaci pănușele și au luat ciocălăul în mână, aproape te încălzești, asta demonstrează că stă rodul ca în etuvă, adică greutăți pentru procesele biologice. În al doilea rând, când intri in lanul de porumb si iei stiuletele in mana, ii numeri boabele de porumb care tot timpul sunt pare, aici e o poveste tehnica care nu merita acum sa fie spusa. Numaram radurile, numaram boabele, stim masa cat e, stim cat da stiulete, stiu densitatea si stiu exact ce produce in zona respectiva”, a explicat Daea.

Întrebat ce caută și noaptea pe câmp, când nu se poate vedea nimic, el a răspuns:

„Da. Pai si ce daca, daca nu-mi ajunge ziua? Ma duc si noaptea. (Văd) ce trebuie. Si vad tot timpul planta, indiferent daca este zi sau noapte pentru ca reflexul de inginer agronom imi da aceasta posibilitate sa inteleg ce e acolo”.