Fratia spagilor de partid: Cum functioneaza angajarile intr-unul dintre cele mai mari spitale din Oltenia!

Un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu susține că sunt mult prea mulți salariați la unitatea medicală, considerând că activitatea se poate desfășura cu jumătate din numărul actual de angajați, scrie Gazeta de Sud.

În ultimii doi ani au fost făcute sute de angajări care au sau nu legătură cu pandemia de coronavirus, iar ”hemoragia angajărilor” nu pare să fie oprită, mai ales că săptămânal apar anunțuri de angajare de personal pe diferite secții ale unității spitalicești, scrie ziarul.

În momentul de față sunt 1.300 – 1.400 de angajați la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, iar 86% din bugetul unității este folosit pentru plata salariilor.

Medicul Bogdan Niculescu, șeful Secției ortopedie, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că s-ar putea funcționa și cu jumătate din personalul actual, dacă ar avea loc o reorganizare la nivelul secțiilor și o redistribuire a paturilor, repectiv transferul de personal către secțiile cu deficit.

Ultimul concurs de angajare de asistente medicale la Secțiile ATI I și ATI II este considerat controversat, după ce mai multe persoane au fost angajate în urma rezultatelor de la proba interviu, în pofida lucrărilor proaste la proba scrisă.

Astfel, s-a ajuns în situația în care candidata de pe locul al 9-lea să fie respinsă cu toate că a primit la scris 71,5 puncte, iar alte cinci candidate care au primit sub 60 de puncte la scris (4 candidate), iar una 67 de puncte să promoveze concursul doar pentru că la interviu au încasat un punctaj mai mare, relatează Gazeta de Sud.