In Caracal e periculos sa trimiti copilul la scoala: Elev batut cu bestialitate chiar in scoala!

Un incident de o violenţă ieşită din comun s-a petrecut, pe data de 20 de mai, în Şcoala Gimnazială Nr. 2 Caracal. Un elev de clasa a VIII-a a fost bătut de alţi doi colegi, în sala de clasă, la finalul orelor, după ce s-ar fi certat la ora de sport. Potrivit directorului şcolii din Caracal, Răzvan Băţăgui, celor doi elevi le-a fost scăzută media la purtare la 7. De asemenea, este în curs şi o anchetă a Poliţiei, informeaza Gazetanoua.ro.

Scene greu de privit, petrecute în şcoala Gimnazială Nr.2, din Caracal. Un elev din clasa a VIII-a a fost bătut de alţi doi colegi de clasă, sub privirile celorlalţi copii, care se aud cum le cer celor doi să nu-l mai lovească. Conflictul ar fi pornit de la ora de sport, când copii au jucat fotbal, iar la finalul orelor, cei doi s-au năpustit peste colegul lor. Potrivit spuselor directorului şcolii, Răzvan Băţăgui, cei doi elevi s-au transferat de la alte şcoli.

„Sunt doi copii care au venit de la alte şcoli, la noi în şcoala, în clasa a VIII-a. În ziua în care s-a întâmplat incidentul au fost chemaţi de urgenţă părinţii la şcoala, Poliţia, şi dirigintele clasei. S-a scăzut media la purtare, li s-a recomandat psiholog, dar părinţii au refuzat.

Copilul bătut este unul cuminte, liniştit, nu ştiu ce s-a întâmplat. În momentul în care m-au chemat în clasă, scandalul încetase, cei doi elevi fugiseră. S-a întâmplat la finalul orelor, plecau acasă, era undeva în jurul prânzului, ora 13.00. Din ce am înţeles, la ora de sport au jucat fotbal, iar de acolo a pornit conflictul.

Unul dintre elevi este transferat de la Osica, iar celălalt din Piteşti. M-am uitat pe foaia lor matricolă şi peste tot au avut media scăzută la purtare. Au fost două elemente care nu s-au integrat în clasa. S-au aplicate avertismente verbale şi scrise, iar media la purtare a fost scăzută la 7”, a declarat directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din Caracal, despre incidentul petrecut în luna mai.

Incidentul a ieşit la iveală, după ce imaginile cu bătaia au fost postate pe mai multe grupuri de Faceebok. IPJ Olt a demarat, de asemenea, o anchetă.

„La data de 13 mai 2022, în jurul orei 15:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, cu privire la faptul că un minor ar fi fost agresat fizic, în incinta Școlii Generale nr.2 Caracal, de către doi colegi.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii Poliției Municipiului Caracal.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un minor, în vârstă de 14 ani, elev în clasa a VIII-a a Școlii Generale nr.2 Caracal, în timp ce se afla în incinta școlii, în pauză, ar fi fost agresat fizic de către doi colegi. În urma evenimentului, minorul nu a necesitat îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, fiind continuate cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, transmite IPJ Olt.

Sursa: Gazetanoua.ro