Un profesor s-a dus bolnav la catedră. Încă două clase de la un liceu din Slatina trec pe scenariul roşu

Încă două clase de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina au trecut pe scenariul roşu, cursurile urmând să se desfăşoare doar online în următoarele două săptămâni, după ce un profesor şi un elev au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus.

Directorului liceului, Cristian Ionescu, a declarat că este vorba despre un profesor care a predat la clasa a IX-a D, iar ulterior a fost testat pozitiv, şi despr eun elev de la clasa a VI-a C. Elevii acestor două clase vor face cursuri online, pentru următoarele 14 zile. Trei clase de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” sunt în această situaţie, după ce şi o clasă de a doua a trecut la scenariul roşu, de luni.

Tot luni, au trecut pe scenariul roşu o clasă de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” Slatina şi una de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal.

„Avem clasa a II-a care este trecută de luni pe scenariul roşu, cu un copil depistat pozitiv. Apoi, avem de ieri clasa a IX-a D, intrată de asemenea în carantină din cauza unui profesor, iar astăzi, practic, clasa a VI-a C, tot din cauza unui elev. Două săptămâni trebuie să se desfăşoare cursurile online. Ceva probleme sunt pentru cei de clasa a IX-a pentru că nu se cunoscuseră prea bine elevii şi profesorii”, a declarat Cristian Ionescu.

Acesta a mai precizat că profesorul testat pozitiv nu a intrat în contact cu ceilalţi dascăli de la liceul slătinean.

„Profesorul are doar două ore la noi şi acele ore s-au desfăşurat lunea”, a conchis Ionescu.

633 de elevi din ciclul primar şi gimnazial de la Şcoala Nr. 11 din Slatina vor trece în online, începând din 22 septembrie, timp de 14 zile, după ce o femeie de serviciu, un muncitor întreţinere şi un paznic au fost confirmaţi cu COVID-19.

Potrivit spuselor directorului, femeia de serviciu şi muncitorul nu au mai venit la serviciu de pe data de 11 septembrie şi nu au intrat în contact cu elevii sau cadrele didactice. Pe lângă cele trei persoane, în izolare la domiciliu, în aşteparea rezultatului testului COVID-19 se mai află o femeie de serviciu şi o altă persoană din rândul personalului auxiliar.

Sursa: Realitatea de Olt