Marea evadare: Sute de cereri de pensionare depuse la CEO in doar cateva zile!

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a rămas fără câteva sute de angajați în ultimele două luni, anunță Gazeta de Sud.

Au fost soluționate până în momentul de față peste 400 de cereri de pensionare depuse de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt dosare de pensionare înregistrate în ultimele două luni în baza Legii 197 din 2021. În total au fost înregistrate 1.100 de cereri de către salariații din carierele miniere și din cadrul sucursalelor electrocentrale, conform conducerii Casei Județene de Pensii Gorj.

Miercuri acționarii Complexului Energetic Oltenia analizează în ședința din 3 august înființarea unei Filiale pe Lignit. Filiala pe lignit, care urmează să fie înființată la nivelul Complexului Energetic Oltenia va prelua mii de angajați din companie. Potrivit reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, nu este obligatoriu ca filiala să funcționeze din acest an.

„Este important de știut că pentru muncitorii care vor ajunge să lucreze la filiala pe lignit se va aplica un contract colectiv de muncă similar ca la Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, chiar dacă va fi stabilită înființarea filialei în ședința de la începutul lunii august nu este obligatoriu ca să funcționeze imediat. Planul de restructurare prevede că această filială pe lignit să înceapă să funcționeze, începând cu anul 2026. În viitoarea filială pe lignit vor intra toate carierele miniere care vor mai rămâne, grupurile energetice. Complexul Energetic Oltenia va mai rămâne cu sediile. Va achiziționa energie electrică de la filiala pe lignit și va face un coș comun cu energia pe gaze naturale și fotovoltaică de care va dispune la societățile mixte. Totul este stabilit în Planul de restructurare și decarbonare”, a declarat Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia.