Noi proteste in Slatina: ”Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,șmecheri””


Sindicatele din cadrul producătorului de aluminiu Alro Slatina au anunţat un nou protest, care se va desfăşura joi, în faţa Prefecturii Olt. Motivul este decizia conducerii companiei de reducere a capacităţii de producţie, pe fondul preţurilor foarte mari din piaţa energiei.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Sindicatul Liber Aluministul, Sindicatul Alro Product, Sindicatul Prelucrarea Aluminiului și Sindicatul Liber Alro, joi, între orele 15.00 şi 17.00, va avea loc un miting de protest în fața Prefecturii Județului Olt la care vor participa angajații  Alro, dar și angajații altor întreprinderi, care sunt afectați în mod direct sau indirect de reducerea capacității de producție a a producătorului de aluminiu prin închiderea a 60% din capacități și trimiterea în șomaj tehnic a peste 1.500 de angajați.

„Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România.  Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă  nu ne aflăm numai noi ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate  fără  scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze. Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de ,,șmecheri” care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc”, transmit sindicaliştii.

Alro Slatina a anunţat că, în contextul situației excepționale de pe piețele de energie și gaze, Consiliul de Administrație a adoptat, în ședința din 27 decembrie 2021, programul de producție pe anul 2022 ce vizează reducerea  activităţii de producţie a aluminiului primar. Conducerea societăţii asigură însă că nu se vor efectua disponibilizări, “pentru moment”.