O lebădă a fost prinsă în plasele pescarilor de pe râul Olt. A fost salvată

O lebădă, care era imobilizată în fire provenite de la plasele de pescuit, a fost găsită de pescari pe lacul de acumulare Ipoteşti.

Potrivit unui comunicat remis de Garda de Mediu Olt, după ce a fost ţinută într-un spaţiu al Primăriei Milcov, lebăda a fost transportată către un ONG din Sibiu, care dispune de mijloace şi echipamente pentru îngrijiri medicale veterinare.

„Comisariatul Județean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu a fost anunţat prin dispeceratul ISU Olt că pe lacul de acumulare Ipoteşti, în zona teritorială  Milcov, a fost găsită, de către nişte pescari, o lebădă care era imobilizată în fire provenite de la plasele de pescuit și care s-a constatat a fi rănită. Pimăria Milcov a procedat la ridicarea lebedei rănită, agigurându-i totodată loc și hrană în perioada imediat următoare. Garda Națională de Mediu Olt împreună cu APM Olt s-au deplasat în zona Milcov pentru a prelua lebădă din locaţia unde Primăria Milcov a găzduit pasărea, până când autoritaţile de mediu au găsit soluţia potrivită”, se arată în comunicatul citat.

După recuperare lebăda va fi readusă în arealul din care a plecat.