Olguta despre educatia la olteni: Nu înțeleg de ce se aruncă în continuare, necontrolat, deșeurile, din moment ce absolut toți cetățenii județului plătesc o taxă de gunoi

Primarul din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, îi ceartă pe cetățenii craioveni care continuă să arunce deșeuri pe domeniul public, în zone de la periferia municipiului. Aceasta subliniază că deși sunt aplicate amenzi, deșeurile menajere sunt aruncate în continuare aiurea.

În cadrul acțiunilor de curățare a terenurilor virane, care sunt parte din domeniul public, din cartierele periferice ale Craiovei, au fost ridicate peste 40 de tone de deșeuri, în numai câteva zeci de minute.

„Eu chiar nu reușesc să înțeleg de ce se aruncă, în continuare, necontrolat, deșeurile, din moment ce absolut toți cetățenii județului plătesc o taxă de gunoi, lunară. Din moment ce, oricum, plătești serviciul de salubrizare, de ce nu arunci gunoiul în tomberoanele de acasă? Înainte nu făceau contract și din această cauză aruncau peste tot, dar acum? Câte amenzi trebuie să mai dăm până să se civilizeze unii?”, a scris Olguța Vasilescu pe contul său de facebook.

Primarul Craiovei arată că vor fi continuate acțiunile de curățenie și în viitor.

„Astăzi, a avut loc o acțiune de eliberare a spațiilor publice, din zona străzii Eliza Opran, de gunoaie și deșeuri abandonate, dar și gunoi menajer. În doar câteva zeci de minute, au fost ridicate peste 40 de tone de deșeuri abandonate și eliberate terenurile. Sunt acțiuni comune, desfășurate în mod frecvent de echipele Salubrității Craiova împreună cu echipajele societății IRIDEX”, a transmis Olguța Vasilescu.