Pentru că sătenii au folosit reţeaua publică pentru a-şi iriga grădinile, o comună din Olt a ramas fără apă

Alimentarea cu apă a fost întreruptă pentru mai multe ore, în comuna Valea Mare din judeţul Olt, din cauza consumului mare ce a dus la golirea completă a unuia dintre bazine.

Reprezentanţii Companiei de Apă fac apel la cetăţeni să nu mai folosească apa din reţea pentru agricultură.

„Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile, unul din bazinele de alimentare cu apă din comuna Valea Mare s-a golit complet. Alimentarea cu apă este oprită, până la ora 16.00, în Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea, pentru reumplerea bazinului și evitarea unei întreruperi totale a serviciului de alimentare cu apă, în toată comuna. Facem apel la cetățenii din comuna Valea Mare să nu mai folosească apa din rețeaua publică în agricultură, ci numai pentru consumul casnic”, transmit cei de la CAO.

Aceştia mai precizează că apa din rețeaua publică de alimentare nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor.

„Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC. Să nu uităm că județul Olt se află sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, în următoarele zile, că traversăm o perioada de secetă pedologică, adică rezerva de apă este scăzută în sol și trebuie să fim mai atenți și mai responsabili atunci când deschidem robinetul”, mai arată CAO.