Profesor în vârstă de 66 de ani, din Craiova, reținut după ce i-ar fi cerut favoruri intime unei eleve

Un profesor, în vârstă de 66 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunii de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, a fost reținut de către polițiștii doljeni, relatează Reporter24.info.

Potrivit IPJ Dolj, în 23 mai, polițiștii au fost sesizați, prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă, din Craiova cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă.

„La data de 26 mai a.c., poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Luni, bărbatul a fost condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatorului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore.

Astăzi, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.