Raluca Strămăturaru, Andreea Grecu şi Valentin Creţu, bursieri olimpici pentru JO 2022

Trei dintre cei mai valoroşi reprezentanţi ai sporturilor de iarnă din România, sănierii Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu şi boberul Andreea Grecu, au devenit, joi, beneficiarii unor burse olimpice derulate prin programul iniţiat de Comitetul Internaţional Olimpic prin Solidaritatea Olimpică, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing, potrivit paginii de Facebook a COSR.

Cei trei au semnat contractele la Casa Olimpică în prezenţa secretarului general al COSR, George Boroi, şi a directorului Departamentului Sport COSR, Dragoş Tătaru. Federaţia Română de Bob şi Sanie au fost reprezentată de antrenorul federal Sorina Ţicu şi antrenorul lotului feminin de bob, Paul Neagu.

''Faptul că aţi fost aleşi şi acceptaţi în acest program înseamnă că avem încredere în voi. Vom fi alături de voi şi vă vom sprijini. Sunteţi cei mai buni şi sunteţi şi curajoşi în obiectivul pe care vi l-aţi propus, o medalie. După ceea ce s-a întâmplat la JO de Tineret de la Lausanne, din ianuarie 2020, unde România a câştigat două titluri olimpice la monobob, orice este posibil. Vă susţinem'', a declarat George Boroi.

''Acum obiectivul nostru s-a schimbat, de la calificare am trecut la medalie'', a afirmat Andreea Grecu, pilotul bobului feminin de 2 persoane al României. Grecu a câştigat anul acesta argintul la Campionatele Europene, în proba de bob 2 persoane (alături de Ioana Gheorghe).

Raluca Strămăturaru a obţinut locul 7 la sanie, la individual, la JO de la PyeongChang din 2018 şi locul 10 cu echipa la aceeaşi competiţie. Ea a participat până acum la trei ediţii ale JO de iarnă (2010, 2014 şi 2018).

Valentin Creţu a terminat pe locul 10 la JO din 2018, în proba de sanie pe echipe. El a participat la ultimele trei ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă.

Bursele olimpice vor fi acordate sportivilor până după terminarea JO de la Beijing, din 2022, precizează COSR.