Tabăra de sculptură în lemn de la Polovragi începe pe 1 iulie

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria și Consiliul Local Polovragi organizează, în perioada 1-10 iulie 2020, ediția a III-a a Taberei de sculptură „Simboluri Dacice în Arta Lemnului din România”.

Tabăra de sculptură a fost organizată prima dată în anul 2018, la inițiativa managerului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Ion Cepoi, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Polovragi.

Programul stabilit inițial prevedea ca, vreme de zece ani, câte zece sculptori, în fiecare an în majoritate alții, să vină la tabăra de la Polovragi, unde, timp de zece zile, să creeze o sculptură în lemn. Proiectul s-a bucurat de un real succes în cele două ediții organizate. La ediția din acest an participă sculptori din Cluj, Vâlcea, Bihor și Gorj.

Aceștia vor realiza creaţii reprezentative pentru arta lemnului din România, creaţii care vor readuce în memoria publică simboluri dacice străvechi.

Participanții la tabără

Operele realizate în cele zece zile vor fi amplasate, la fel ca în edițiile din 2018 și 2019, pe platoul din faţa Mănăstirii Polovragi.