Tribunalul Olt a luat o noua decizie pentru Gheorghe Dincă in cazul uciderii Luizei Melencu

Tribunalul Olt a luat, marți, o nouă decizie în privința lui Gheorghe Dincă și a vecinului său, Ștefan Risipițeanu, aflați după gratii în dosarul în care au fost trimiși în judecată pentru crimă și viol în cazul Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, informează Olt-alert.ro.

Astfel, instanța a decis că cei doi inculpați vor rămâne, în continuare, în arest preventiv.

„Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații: – DINCĂ GHEORGHE, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de „trafic de persoane”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 210 alin. 1 lit. a C.p. rap. la art. 182, lit. b, teza a II-a și lit. c, teza finală C.p. (o faptă – victimă Melencu Luiza Mihaela), „viol” prev. de art. 218 alin. 1 ?i 3 lit. f C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. (o faptă – victimă Melencu Luiza Mihaela), „omor calificat” faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin.1 C.p. rap. la art.189 alin.1 lit. a, d, și h C.p. (o faptă – victimă Melencu Luiza Mihaela, „profanarea de cadavre sau morminte” faptă prevăzută și pedepsită de art. 383 alin. 1 C.p. (o faptă- victimă Melencu Luiza Mihaela), „trafic de minori”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 211 alin. 1 ?i alin. 2 lit. a C.p. rap. la art. 210 alin. 1 lit. a C.p. rap. la art. 182, lit. b teza a II-a ?i lit. c, teza finală C.p. (o faptă – victimă Măceşanu Alexandra Mihaela), „viol“, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 218 alin. 1 și 3 lit. c C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., „omor calificat“ faptă prevăzută și pedepsită de art. 188 alin.1 C.p. rap. la art.189 alin.1 lit. a, d, e ?i h C.p. (o faptă – victimă Măceşanu Alexandra Mihaela), „profanarea de cadavre sau morminte” faptă prevăzută și pedepsită de art. 383 alin. 1 C.p. (o faptă – victimă Măceşanu Alexandra Mihaela), toate cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal, în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova; – RISIPIŢEANU ŞTEFAN, trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de „viol” prev. de art. 218 alin. 1, 2 ?i 3 lit. f C.p. (o faptă – victimă Melencu Luiza Mihaela), în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p: Menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpații Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan”, se arată în decizia instanței.

Decizia nu este definitivă, cei doi inculpați având drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DIICOT, fiind acuzat că, în urmă cu aproape doi ani, le-ar fi răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (16 ani), în locuința sa din Caracal. În sarcina sa au fost reținute infracțiunile de trafic de persoane, viol, omor calificat, profanare de cadavre sau morminte și trafic de minori.

În judecată a fost trimis și un vecin al lui Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, pentru viol, acesta fiind acuzat că ar fi violat-o pe Luiza Melencu, cu acordul celui care, potrivit anchetatorilor, a răpit și sechestrat fata.

Sursa: Olt-alert.ro