Ucigașul din Craiova în fața instanței: ”Îmi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin”

Mărturie șocantă a ucigașului din Grădina Botanică, în fața instanței: ‘Îmi pare rău pentru fată, dar pentru băiat mai puțin’

Elevul de la Liceul Militar din Craiova care a înjunghiat mortal o minoră de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul Dolj însoțit de avocat. „Este prematur să spunem cât riscă. Poate să ia și 3 ani, și 5 ani, 7 sau 10 ani”.

Adolescentul de 17 ani care a comis crima din Grădina Botanică a fost scos din arestul poliției și condus miercuri în fața magistraților de la Tribunalul Dolj. Tânărul a venit îmbrăcat într-un hanorac negru, cu glugă. A refuzat să facă vreo declarație.

Avocatul elevului, Florin Ciocoiu, a povestit, însă, cum a ajuns clientul său să comită crima. Venise în Craiova din Calopăr, comuna unde tatăl său este polițist și unde locuiește împreună cu familia. S-a plimbat prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică unde i-a văzut pe Meliss și Emi plimbându-se. „A spus că nu-i cunoștea pe cei doi. De trei ori l-am întrebat, și eu și doamna procuror. A zis că nu-i cunoștea. A trecut pe lângă ei, s-a uitat la fată insistent, fata s-a uitat la el, iar celălalt băiat care era cu fata i-a reproșat de ce o privește așa, i-a dat doi pumni în falcă și-n stomac. Clientul meu a avut atunci un exces de furie, a deschis rucsacul, a scos mănușile și cuțitul. S-a dus după băiat, l-a doborât, l-a înjunghiat, după aceea s-a dus după fată pentru că îi era frică să nu spună ce a văzut. Asta a fost motivația lui. Și-a pus masca și a fugit spre ieșirea din spate a Grădinii Botanice”, a declarat avocatul Florin Ciocoiu, potrivit adevarul.ro.

Criminalul a fost întrebat dacă are vreo remușcare

Întrebat de procuror de ce avea o macetă în rucsac, elevul a spus că ar fi „uitat-o” acolo de un an de zile.

„L-am întrebat dacă are vreo remușcare. A spus că-i pare rău pentru fată. Eu am rămas puțin blocat. Și doamna procuror, și eu… și l-am întrebat pentru băiat nu ai nicio remușcare? A spus da, îmi pare rău și pentru el, dar mai puțin pentru că puteam să găsesc altă soluție să rezolv conflictul”, a declarat avocatul adolescentului.

Florin Ciocoiu a mai precizat că este prea devreme să se vorbească în acest moment despre pedeapsa pe care o riscă elevul. „Este prematur. Poate să ia și 3 ani, și 5 ani, 7 sau 10 ani. Este minor, a mers pe recunoașterea faptei, a denaturat, este adevărat un pic adevărul, dar a recunoscut fapta. Sunt mai multe probleme pe care trebuie să le dezbată anchetatorii. Vom vedea”, a mai spus avocatul.

Audierea în fața magistraților de la Tribunalul Dolj a durat o oră. Elevul și-a recunoscut fapta și în fața acestora. Pe numele său a fost emis mandatul de arestare pentru următoarele 30 de zile pentru omor și tentativă de omor.